entitiesoflight-logo 600De stichting Entities of Light is ontstaan door de vele bezoeken die ik gebracht heb aan de Casa de Dom Ignacio bij Joao de Deus ofwel John of God in Brazilie.

Februari 2014 Bezocht ik de Casa voor de eerste keer samen met mijn zus Jacobien. Ik kreeg de tip van iemand die daar pas was geweest, en haar ben ik nog steeds zo dankbaar hiervoor. Want wat heeft dit grote gevolgen gekregen, en het is nog steeds in volle ontwikkeling. Ondertussen, nog maar twee en half  jaar later, ben ik er acht keer geweest en er staan weer reisjes naar Abadiana gepland.

AL meteen de eerste dag in de Casa dat ik voor de Entiteit kwam kreeg ik de boodschap Filha de Casa, wat letterlijk betekent ‘Thuisbasis van de dochter’.  Dat houdt in dat je dan al een verbinding hebt met Dom Ignacio uit vorige levens en je herkent bent door de Entiteit. Ook betekent het dat je altijd welkom bent in zijn Casa, zijn huis,  als een kind van het huis. Ik voelde me zo welkom. Alsof ik eindelijk echt thuis mocht komen… vele tranen gelaten, een mix van oud zeer, heimwee, en diepe dankbaarheid.

Ik alle keren dat ik naar de Casa ben gereisd heb ik zeven interventies (spirituele operaties) mogen ontvangen. Dit houdt in dat je door de Entities of Light wordt geopereerd. Daar komen geen mensen handen aan te pas. Je wordt geopereerd op zielsniveau, zodat je emotionele en fysieke lichaam kunnen gaan mee trillen op deze vernieuwde energie van binnenuit. Hierdoor ontstaat heling op alle lagen van je zijn.

Nu was ik gelukkig niet ziek toen ik naar de Casa ging. Er zijn ook vele mensen die hierheen komen als laatste redmiddel, of mensen met chronische ziekten.  Ik ging erheen uit nieuwsgierigheid , omdat ik gehoord had dat de energie daar ontzettend krachtig zou zijn, en ik wilde dat graag zelf gaan voelen en ervaren. Natuurlijk wilde ik daarnaast mezelf graag verder ontwikkelen en mijn volle potentie leven. Helemaal mezelf kunnen zijn, in mijn volle lichtkracht in het leven staan, bevrijd zijn van oude mechanismen, karmische stukken en oude denkpatronen. Genoeg werk nog aan de winkel!

Wie zijn de “Entities of Light”

De Entities of Light zoals het hier in Nederland groeiende is, kunnen benoemd worden als Goddelijke helpers. Dit gaat verder dan de Entities die bekend zijn van de Casa in Brazilië. Dit zijn ook engelen, verlichte meesters en energieën uit andere dimensies waar we vast het bestaan nog niet van kennen. Het zijn er zoveel dat de meesten niet bekend zijn met naam of verleden. Dat hoeft ook helemaal niet. Ze zijn allen Entities of Light en hun helende kracht is pure onvoorwaardelijke Liefde!

Wat zij wel belangrijk vinden is dat we hen niet gaan adoreren en hen boven ons plaatsen. Maar juist dat we onszelf in hen herkennen. Dat we de God of Godin in onszelf herkennen en erkennen! God buiten jezelf plaatsen is vanuit de oude wereld energie. Dan zoek je het nog steeds buiten jezelf. Erken je ware grootsheid. Hou je niet langer klein! Dat is wat zij willen. Niet hen op de troon maar JIJZELF op jouw troon!

Marieke: “Dat was voor de eerste John of God Retreat in de Schouw ook duidelijk de boodschap van Dom Ignacio toen ik onder het Kristalbed lag. Ik kreeg een visioen waarin ik hem zag zitten tegenover mij. In dit beeld zag hij er uit als een reus en ik als een mini mens. Ik had hem zelf heel groot gemaakt. Toen gaf hij mij de opdracht om mezelf niet klein te maken.  Hij gaf aan: “Wij kennen elkaar al veel langer en jij bent nét zo groot als ik, dus neem je plek nu in”. Nadat hij dit gezegd had, werd ik net zo groot als hij. Vanaf dat moment begon hij me duidelijke boodschappen door te geven over het weekend”.

Een boek waar je meer over de Entities kunt lezen is “Interviews with the Spiritual Entities of Abadiania” van Sylvia Leifheit.

 

Je bent alleen verantwoordelijk voor JEZELF

De les van verantwoordelijkheid loslaten is een krachtige les die je mogelijk herkent. Zeker als Lichtwerker of bewuste ziel kan je de neiging hebben je te verantwoordelijk te maken. Terwijl je alleen maar verantwoordelijk bent voor JEZELF. Wanneer je ten volle de verantwoordelijkheid voor jezelf neemt, en de rest overdraagt aan de goddelijke hulp die er absoluut IS, GEEF JE HET MEEST!

Want wanneer je verantwoordelijkheden op je schouders gaat nemen die niet van jou zijn, al is het uit de beste bedoelingen, naar je cliënten, naar je partner, naar je ouders, naar de mensen om je heen, zelfs naar de wereld, ben je uit je centrum en loop je leeg. Daar laat je jezelf in de steek. En daardoor wordt jouw innerlijk licht dof, straal je minder en geef je daardoor minder aan de ander terwijl het LIJKT of je alles geeft! Er is zoveel goddelijke hulp, vraag erom! En neem ten volle de verantwoordelijkheid voor jezelf. Voel je niet schuldig of slecht wanneer je besluit vaker nee te zeggen en voor jezelf te kiezen. Daarmee geef je jezelf en de ander het meest, krijgt de ander de kans om op eigen kracht te gaan varen.