Jongerenweekend in Oostkapelle

Nieuwe datum: vrijdag 20 februari 2015 19:00 uur tot en met zondag 22 februari 16:00 uur.
Nieuwe locatie: Oostkapelle, Zeeland, Landgoed Green en White,
Noordweg 43, 4356 EB Oostkapelle, Zeeland

 

green en white

JONGEREN IN HET LICHT!

  • voor jongeren van 16 tot 30 jaar

Steeds meer jonge mensen hebben moeite met de wereld waarin zij  leven. Moeite met de vele prikkels, de oude structuren (school en werk), onrechtvaardigheid ….
Zij raken makkelijk deels of geheel de weg kwijt en daarmee zichzelf. Zij snappen de wereld niet en gaan twijfelen aan zichzelf. Zij vragen zich af of het allemaal aan hen zelf ligt. Rebellie of depressiviteit  en andere klachten liggen dan al gauw op de loer.

Eenzame gevoel

Dat eenzame gevoel en eeuwig moe
Het leven lijkt dan zo’n gedoe
Je doet met tegenzin
Alles lijkt onzin
Kruipt weg van al het zijn
Het liefst doe je je zelf pijn
Maar het lost niks op
‘t zet alles op z’n kop
Ga weer positief denken
Je hebt genoeg aan dit leven te schenken.

Emerald Iris, 19 jaar

Deze jongeren zoeken een andere werkelijkheid. Een die ze in de wereld om hen heen maar niet kunnen vinden. Die werkelijkheid bestaat echter wel degelijk, ook in deze wereld. Het is alleen een werkelijkheid die door de meerderheid van de mensen niet herkend kán worden.
In deze workshop gaan we samen op ontdekkingstocht naar deze werkelijkheid in ons. We leren daar ook samen vorm aan te geven. Bovenal betekent het een erkenning van onszelf in deze wereld.
Het is als het sprookje van ‘Het Lelijke Eendje’ van Andersen. Het zwanenjong (grijs, grauw en te groot) dat opgroeit in een nest van jonge eendjes (goudgeel). Hij voelt zich anders en wil er ook bij horen. Hij past zich aan, ontkent zijn ware aard en is ongelukkig. Totdat hij zijn soortgenoten ontdekt en zijn eigen ware aard herkent.
Daarom nodigen wij je uit om samen te komen met andere jonge zwanen, samen te werken aan die werkelijkheid die ook jij binnen in je draagt. Nee, die werkelijkheid, die jij bént!

De begeleiders
Marieke Meulenberg, Helende Reis-therapeut, medium en auteur van het boek “de Helende Reis in de Praktijk”, ruime ervaring in bewustwordingswerk met jongeren.
Erik Versteeg, Paranormaal raadgever, vader van twee jonge zwanen.

Wat kun je verwachten?
In deze workshop gaan we samen op ontdekkingstocht naar deze werkelijkheid in ons. We leren daar ook samen vorm aan te geven. Bovenal betekent het een erkenning van onszelf in deze wereld.
Het programma is gevarieerd en wordt afgestemd op zowel de groep als het individu. Marieke en Erik hebben op dit gebied al vele jaren ervaring. Zo is er naast groepssessies ook ruimte en aandacht voor individuele processen. Door hun verschillende specialiteiten en sterke verbondenheid vullen de beiden elkaar heel goed aan.
Verrijkt met inzichten en gevuld met zelfvertrouwen sta je krachtig in het leven. Het mooiste wat je kunt zijn is Jezelf! Je hebt genoeg aan dit leven te schenken!
Locatie
Landgoed Green en White, Noordweg 43, 4356 EB Oostkapelle, Zeeland

Datum
vrijdag 20 februari 2015 19:00 uur tot en met zondag 22 februari 16:00 uur.

Prijs €195,-  voor het gehele weekend, inclusief twee overnachtingen alle maaltijden en drankjes.
Graag aanmelden vóór 15 januari 2015!

Meer info of reserveren?
Contact Marieke
per email: manamarieke@gmail.com
www.dehelendereisindepraktijk.nl