Wie ben ik

Marieke Meulenberg is journeytherapeut, medium, auteur van het boek  ‘de Helende Reis in de Praktijk, en oprichter/begeleider van ‘de School voor Lichtwerkers’.  Marieke is tevens oprichter van de Lighthouse in Vlissingen, in verbinding met de Entities of Light. Marieke’s  motto is

“Het mooiste wat je kunt zijn is Jezelf “

De woorden: ‘Iets roept jou om thuis te komen’, zorgden ervoor dat Marieke haar innerlijke stem ging volgen in plaats van zich te laten leven door de wereld om haar heen. Diep verstopt onder vele beschermlagen die zij gedurende haar leven had ontwikkeld, vond zij zichzelf. De tijd was rijp stuurvrouw over haar eigen leven te worden.                                                                                             

Marieke volgde de opleiding intuïtieve ontwikkeling van Linda Keen en een intensieve training lichaamswerk bij instituut Orshof. Zij werd opgeleid door Brandon Bays om Helende Reizen te geven. De échte kennis kwam op het moment dat  haar kanaal voor Mana, de Bronenergie, volledig geopend werd. Ineens kon zij tot in de diepste lagen van de ziel kijken en mocht zij hier een doorgever voor zijn. Mana is als manna, brood uit de hemel, voeding voor de ziel. Deze ‘oude’ gave, gecombineerd met haar kennis van de emotionele wereld, zorgen voor een warm bad waarin de cliënt zich veilig voelt om tot het diepste van zijn/haar essentie te komen.  Dit leidde haar naar het neerzetten van de School voor Lichtwerkers. Deze begeleidt zij zowel in Middelburg , Goes als in Roosendaal. Marieke geeft Helende Reizen en Mana sessies in haar praktijk te Vlissingen.

Marieke Meulenberg

DE STRALENDE ZONNESCHIJN
BELICHT EN VERLICHT ONZE PIJN  
ZE HOEFT NIET MEER VERBORGEN
WE MOGEN HAAR NU ZELF VERZORGEN
DAT IS WAAR ZE AL ZOLANG OP WACHT
DAT IS WAT ONZE ZIELEPIJN WAARLIJK VERZACHT
EIGENLIEFDE BESTAAT SOMS UIT STROMENDE TRANEN
EN BRENGT ONGEHEELDE DELEN SAMEN
VERBINDING MAKEN MET JE DIEPSTE PIJN
NIEMAND HEEFT JE BELOOFD DAT HET MAKKELIJK ZOU ZIJN
HET VRAAGT OM PURE MOED EN OM HET NIET MEER BIJ EEN ANDER TE LEGGEN
HET VRAAGT OM VOLMONDIG TEGEN JEZELF TE ZEGGEN:
“IK NEEM VANAF NU DE VERANTWOORDING VOOR MIJ,
WANT DIT MAAKT MIJ VRIJ.”
“IK BEN BEREID OM ALLES WAT NU IN MIJ LEEFT TE ACCEPTEREN,
MET DE VOLSTE BEREIDHEID MIJN LEVENSLESSEN TE LEREN.”
“DE POORT VAN MIJN HART MAG OPEN GAAN,
EN IK MAG IN HET STRALENDE ZONLICHT STAAN.”
“ÉÉN ZIJN MET MIJN LIEFDE,
ÉÉN ZIJN MET MIJN PIJN,
ALLEEN ZO KAN ER EENHEID ZIJN.”
ALS WE ONS SAMEN HIEROP RICHTEN,
ZULLEN WE MET ZIJN ALLEN DE AARDE HELPEN VERLICHTEN.
EN ZULLEN WE HAAR EN ONSZELF HET MOOISTE GEVEN:
OP EEN PLANEET VAN LIEFDE ZULLEN WIJ LEVEN!’

Marieke

Ik ben Marieke Meulenberg, geboren 20 april 1968 en heb twee prachtige zonen, David en Daniel. Met hun papa Daan heb ik een open en vriendschappelijk band, wij delen een dubbel woonhuis waar de kinderen binnendoor naar papa kunnen.

Ik ben geboren in een klein dorpje in Zeeland, als oudste dochter in een boerengezin.
Van jongs af aan was ik al ondernemend en avontuurlijk ingesteld, soms zelfs rebels, wat er voor zorgde dat mijn leven nooit ‘saai’ was.

Ik deed aan modellenwerk, kreeg rolletjes voor televisieseries, ging kunstschilderen, kledingontwerpen, verhuisde van Zeeland naar Amsterdam en ging de wereld rondvliegen als stewardess. Ik was regelmatig verliefd en stortte me van de ene in de andere relatie. Uiteindelijk liep ik door steeds terugkerende relatieproblemen, vast met mezelf.

Ik volgde een zeer intensief traject bij dr Yvo van Orshoven, energetisch lichaamswerk, wat me leerde weer te voelen, en contact te maken met de kleine verdrietige Marieke die ik diep in mezelf weggestopt had. Ik was het contact met haar compleet verloren en had me vooral gericht op de wereld buiten mezelf, in plaats van binnen mezelf. Ik kon ook zien dat ik al heel lang op de vlucht was voor de pijn die ik in mezelf meedroeg.

Ik volgde een opleiding Intuïtieve ontwikkeling van Linda Keen, deed een opleiding autogene training, en omdat dit alles me steeds dichter bij mezelf bracht, ging ik door op dit pad.

Op een dag kreeg ik van een van mijn lieve zussen het boek ‘de helende Reis’ van Brandon Bays in mijn handen, en las dit in een adem uit. Ik besloot een helende Reis te ondergaan en voor ik het wist had ik me aangemeld voor de hele opleiding die zij persoonlijk gaf en die ‘toevallig?’  dat jaar voor het eerst in Nederland plaatsvond.

Dit bracht me in sneltreinvaart bij al mijn duistere, diep verborgen pijnen, en bracht me volledig terug bij mezelf.
Vanaf dat moment stroomt het in mij, leef ik in openheid, fungeer ik als een instrument voor ‘Grace’ (het alomvattende) en is er meer liefde in mijn leven dan ik ooit heb durven dromen. Vooral de liefde voor mezelf die ik zolang kwijt was.

Ik bedenk me dat ik, toen ik voor het eerst een helende Reis onderging, zo vereerd was om dit bij een journeytherapeut te doen die bij Brandon Bays haar opleiding had gevolgd. En nu heb ik een boek geschreven, met een persoonlijke boodschap van Brandon op de voorzijde, en realiseer ik me: ALS JE IN JEZELF, EN IN JE DOEL GELOOFT, IS ALLES MOGELIJK.

Het leven wat ik nu leid, is rijk: rijk aan liefde, rijk aan levensvreugde, rijk aan contact. Ik blijf mezelf ontdekken en de relatie met mezelf blijft zich ontwikkelen. Ik geniet van mijn levensreis en alle reizen van de mensen waar ik een stukje in mee mag gaan.

Laatst zei een goede vriendin tegen me: ‘ Jij vliegt als stewardess de hele wereld rond, maar de mooiste en grootste reis vindt plaats op een stoel in je eigen huis!’
Dit kan ik alleen maar beamen.

Wil je meer over mijn levensverhaal lezen? In de inleiding van mijn boek vind je dit uitgebreid beschreven.