Marieke’s nieuws in mei 2024

Anita Moorjani - Marieke Meulenberg

Lieve jij,

Het is nu een jaar geleden dat ik, out of the blue verhuisde van Vlissingen naar Hoofdplaat. Het Raadhuis voelt als Thuis. Het huis straalt rust uit en omarmt me liefdevol, als een warme deken. In het afgelopen jaar hebben er wat verbouwingen plaatsgevonden om het nog meer eigen te maken, dat was heel leuk om te doen, zeker met de fantastische hulp van vele lieve vrienden.

Met zoveel dank aan Anique Thomaes, want dankzij haar mag ik hier wonen en deze bijzondere plek delen met velen. Anique, je bent een engel, want dit is precies wat jij wilde dat hier zou gebeuren en je hebt gemanifesteerd dat het ook is gebeurd. Een hele, hele grote dank aan jou.

En de manier waarop dit is ontstaan blijft wonderlijk en magisch. Ik wandel veel langs de zee wat op 2 minuten loopafstand is van het Raadhuis. Wat houd ik toch van de zee. Stephan heeft geholpen met een groentetuintje hier aan te leggen, dus de boerin in mij gaat ook lekker!

Je bent zo welkom hier op deze superfijne plek. Zie onderaan deze nieuwsbrief wat foto’s en de link naar meer moois.

In 2018 ontmoette ik Anita Moorjani. Zij schreef het prachtige boek ‘Dying to Be Me’, in het Nederlands vertaald als ‘Ik moest doodgaan om mezelf te genezen.’ In essentie zijn we allen deel van 1… en betekent het dus in wezen dat jij mij bent en ik jou. Zoals stralen van dezelfde zon.

Anita vertelde hierover zeer verhelderend waar ze tijdens haar bijna-dood ervaring de mensheid zag als een collectief veld (de matrix), als één geweven tapijt, waar we allen een draadje vertegenwoordigen van het tapijt. Samen vormen we dit ene tapijt. Ongeacht of je bewust of onbewust bent, een goeierik of een slechterik, een dader of slachtoffer, zelfs ongeacht of je vrouw of man bent, ben jij een draadje van dit tapijt. Wanneer je vergeten bent wie je werkelijk bent, en geprogrammeerd (over)leeft, is het draadje als het ware dof. Dat is niet goed of slecht, dat is onbewust.

Als je begint te her-inneren wie je werkelijk bent, licht het draadje in dit tapijt wat jouw aandeel vertegenwoordigt steeds meer op. Je begint steeds meer te leven als jeZelf, waardoor je lichaam gaat meetrillen op de frequentie van je ziel. Lichaam en ziel versmelten, waardoor we de echte verbinding met elkaar, met andere Zelven, steeds dieper gaan voelen. De verschuiving van alleen naar AL-1.
Dat betekent ook dat je je authentieke kracht steeds meer gaat voelen en belichamen wat betekent dat je je niet meer laat leiden door angst en niet meer je mond houdt waar je eerder zou zwijgen. Dat betekent dat je ten volle gaat leven als jeZelf. Gewoon simpelweg puur jij, waar je in plaats van het hoofd steeds meer je hart volgt.

Zoek jij naar jezelf, wil je zo graag thuiskomen en ben je bereid er alles voor te Doen? Zoek je hierin naar de oplossing in wat je zou Moeten Doen? Dan heb je de grootste saboteurs ontdekt, want je hoeft juist niets voor te doen voor wie je al bent!
Dit betekent het einde van de Zoeker, de Doener, de Moeter en de Oplosser. Dat betekent dat het ‘ik’ sterft. Dit kan voelen als een vrije val… zonder controles en houvasten val je… in…. Je ZELF. ‘Ik moest doodgaan om mezelf te genezen’; als het geprogrammeerde ik, ofwel het ego sterft, daar beginnen we te leven. Als onsZelf.

Ik zie de wereld waarin we leven als een soort poppenkast, waarin we een verkleedpak aan hebben wat we een lichaam noemen. Ieder lichaam heeft een eigen naam, waardoor er een ik en een jij is. Zo zijn we in de illusie van afgescheidenheid beland. We maken de ander hierin vaak veel belangrijker dan onszelf. We zijn in de war geraakt over wie we in essentie zijn door te identificeren met ons aardse kostuum en dit zijn we heel serieus gaan nemen. In dit verkleedpak zitten programmeringen en emoties opgeslagen. De geprogrammeerde mind zorgt ervoor dat we als mens gevoelens onderdrukken. Wat als we deze zouden voelen zonder ze persoonlijk te maken? Dan stroomt ons verkleedpak door, en maken we niet steeds opnieuw verhalen met de mind die dan weer opnieuw zorgen voor dezelfde loup.

Wat ik vooral tegenkom in gesprekken, bij Mana sessies en bijeenkomsten met groepen, is de collectieve Doener, Moeter, Zoeker en Oplosser in de spirituele zoektocht naar onsZELF.

Want zodra er gevoelens omhoog komen door wat voor triggerende situatie dan ook, schieten we al snel naar de mind. En daar starten de verhalen, omdat we het persoonlijk maken. Doordat we in de mind schieten, blijven de gevoelens onderdrukt. Want door de mind wordt de doener, de zoeker, de moeter en de oplosser actief. Onderdrukte gevoelens zorgen voor gestagneerde energie, wat niet de
beste benzine is voor ons aardse voertuig.

We zijn vastgeroest in een collectieve illusie: Ik MOET van alles DOEN in mijn ZOEKtocht en van alles OPLOSSEN, om mezelf te vinden of mezelf te worden. Dit heb ik zelf jarenlang ervaren. Het vermoeiende gebed zonder eind. Als klein voorbeeld, toen mijn zoon Daniel 7 jaar was, zei hij me op een dag, ‘Mama, ik weet dat je heel veel van me houdt, maar toch mis ik je zo!’ Ik was zo druk met goed Doen voor hem dat ik juist daardoor niet beschikbaar was. In de zoektocht naar mezelf zette
zich deze programmering met goed Doen voort, ik deed van alles om mezelf te worden….het zat zo diep verweven in mijn verkleedpak en was mijn nieuwe normaal geworden.

Door de identificatie met ons geconditioneerde verkleedpak ontstond de ‘slaafmens’, met alle gevolgen van dien. De oorsprong van dualiteit. Hier zijn talloze geschiedenisboeken uit
voortgekomen met niet de meest fijne verhalen. We zijn niet ons verkleedpak. Door steeds dieper te doorzien waar we ons laten misleiden door de
collectief geprogrammeerde mind, stoppen de verhalen en wordt het stil. Het ego is stervende, wat
niet heel prettig kan voelen. Terwijl tegelijkertijd het ZELF zich steeds dieper aan het verankeren is in ons lichaam.

Wat als je nog last hebt van gedachtes en gevoelens die niet resoneren met wie jij werkelijk bent, ofwel waar je nog lijdt onder de identificatie met je verkleedpak? Wat als je niets meer hoeft te DOEN? Dan gaan we vanzelf meer voelen! En dat kan tijdelijk heel lastig en wennen zijn.

Laat gedachten als wolken voorbij drijven. Wij Zijn als de hemel waar de wolken komen en gaan. Laat emoties als golven door ons verkleedpak heen stromen zonder in verhalen te gaan. Wij Zijn als de oceaan waar de golven komen en weer oplossen. Dan BEN je, in het oog van stormen en orkanen. Daar is het stil.

Hierin geef jij de hele mensheid een groot geschenk. JIJ bent het opgelichte draadje in het tapijt, door puur jeZelf te zijn. Dit beïnvloedt het hele tapijt, dit beïnvloedt alles! Onderschat niet wie jij BENT en het grote verschil wat jij maakt door hier te ZIJN.

JeZelf zijn, daar hoef je niets speciaals voor te doen. Je bent het al. Wat ik zie is dat dit ons in een tijdelijke fase van niemandsland brengt. Want wat als je niets hoeft te worden, te zoeken, te doen en er niets is op te lossen? Hooguit dat de oplosser, de zoeker, de moeter en de doener oplost in ONS… Dan leeft het leven zich door ons heen, moeiteloos en vanzelf… en ervaren we de vrijheid en de rust die we in wezen altijd al waren. Vanuit dit vormeloze ZIJN ontvouwt zich vanzelf vorm. Vanuit hartgedragen bewustZIJN vormen we het fundament van een nieuwe tijd.

NOTE: Wil je meer hierover lezen? Lees mijn boek ‘de Stem van het Zelf’. Ook verkrijgbaar in E-boek, Audioboek en in Duitstalige versie.


AGENDA:

☆☆☆ NIEUW ☆☆☆
FREEDOM RETREAT EXTRA LANGE MIDWEEK
in kuuroord de SCHOUW 23 t/m 28 juni 2024

‘Non but ourSELF can free our mind…’ Bob Marley

Je bent van harte welkom bij deze FREEDOM Retreat in het mooie en voor mij zo geliefde Kuuroord de Schouw. Met veel liefde help ik je doorzien en voelen wie jij werkelijk bent en hoeveel onschatbare waarde jij bent. Vanuit hart en ziel geef ik me over aan datgene wat wil gebeuren en waar jij klaar voor bent. Ik begeleid deze Retreats geheel intuïtief en laat me in vol vertrouwen en overgave leiden in ieder nieuw nu-moment. Je bent welkom met , met je lach en met je traan. We zullen samen genieten, ontvangen, loslaten, bevrijden, verdiepen en ontspannen, waarbij je opgetild en teruggebracht wordt in jouw zielstrilling.

Je Zelf zijn is het meest natuurlijke wat er is en tevens het meest wat je kunt zijn. Het is jouw geschenk aan de wereld. Je bent naar de Aarde gekomen om jouw mooie, pure authentieke Zelf te belichamen. Jij bent ik en ik ben jij, daar waar we verbinden in eenheid. ‘One Love, One Heart’!

Tijdens deze Retreats geef ik individuele en groeps Mana en zullen we een krachtige boost geven aan de belichaming van onze essentie. Doordat we ten diepste her-inneren wie we werkelijk zijn creëren we samen een eenheidsveld. Door de hooggetrilde energie van het pure Zijn ‘trilt’ vanzelf op fysieke en emotionele lagen datgene los wat we niet zijn.

Je zult herbronnen in het Bronbad. Het Bronbad is als een snelkookpan van pure Liefde waar jij jouw eigen unieke beleving in zult hebben samen met ons. Te ervaren dat jij één met de Bron Bent is een onvergetelijke ervaring die doorwerkt in je dagelijks leven.

De hele retreat is als een bad van liefde waarin je continu wordt ondergedompeld

DATUM: Deze Retreat start zondag 23 juni 18.00 uur en eindigt vrijdag 28 juni 14.00 uur.
TOTAALPRIJS: inclusief ALLES 750.- p.p. Je hebt je eigen kamer, gezonde verrukkelijk maaltijden en drankjes, gebruik van ALLE faciliteiten van het kuuroord, onbeperkt gebruik van Tachyon, massages, groeps- en individuele sessies.
En natuurlijk heerlijk ontspannen in de prachtige tuin bij het kuuroord, met zwembad, zitjes en ligbedden. Kom je heerlijk genieten?
NOTE: De weekretreat van 4 t/m 11 oktober in kuuroord de Schouw is bijna volgeboekt. Hiervoor zijn nog de laatste 3 plekken vrij.


☆☆☆ NIEUW ☆☆☆
MANA INTENSIVE WEEKENDRETREAT
in kuuroord de Schouw 6 t/m 8 december 2024

Een MANA-INTENSIVE in kuuroord de Schouw. Begeleid door mezelf voor een besloten groep van maximaal 25 personen.

Dit weekend staat in het teken van ten diepst jeZelf ont-moeten

Tijdens deze Retreat spreekt de Stem van het Zelf tot ieders Zelf. Ze wijst ons liefdevol en helder de weg naar huis en legt bloot daar waar je nog identificeert met dat wat je nog weghoudt om hier jeZelf te zijn. Ze leert je kijken vanuit een multidimensionale waarneming voorbij de waarneming van het ik, om de stem van ieders Zelf te activeren. Ze her-innert je hier het leven te leven vanuit hart en ziel, en hier te Zijn als jeZELF. Dat betekent het einde van je zoektocht. Als een wedergeboorte van wie jij werkelijk bent. Daar waar ik jij bent, en jij ik. Daar waar we eeuwig, oneindig en onaantastbaar ZIJN. Ont-dek het Zelf dat nooit sterft, en Leef ten volle in ieder nieuw Nu moment!

Welkom lieve ziel, wees welkom in dit leven…vergeet niet dat jij liefde Bent, waaraan jij vorm mag geven…Ben je klaar voor jouw True Birthday?

Het verschil van deze retreat met eerdere retreats is dat alles in het teken staat van MANA ontvangen in samenZIJN. Dit samenZIJN is enorm krachtig voor individuele, groeps- en collectieve shifts.

TOTAALPRIJS: inclusief ALLES, je eigen kamer, vers bereid gezond eten, gebruik van alle faciliteiten van het heerlijke kuuroord: 495.- p.p.


TRAJECT voor LICHTBRENGERS 2024 en ook weer in 2025

een krachtig boost-traject, one year on a jetplane!

Je kunt je nu al aanmelden voor 2025, omdat het altijd snel vol loopt.

TRAJECT voor LICHTBRENGERS

Het mooiste wat je kan zijn is jeZelf. Wat zo eenvoudig klinkt, lijkt soms zo lastig in de wereld waarin we leven.

Welkom in het Raadhuis, waar je diepzee duikt in jeZelf, om je te her-inneren wie jij in wezen Bent. Je pure Zelf zijn en van hieruit je leven te leven, waardoor je vanzelf datgene en diegenen aantrekt wat resoneert op wie jij werkelijk bent. Welkom in een bad van liefde, waarin fysiek en emotioneel vrijkomt wat je niet bent, zodat overblijft wie jij in essentie bent. Het belichaamde Zelf. Dat wat ons verbindt in eenheid.

Misschien heb je je altijd al anders gevoeld, alsof je niet helemaal in deze wereld past, en misschien heb je nog steeds moeite om hier te zijn.
Toch zou je hier Zijn… om te ontwaken uit de droom en hier te Zijn als jeZelf!
We zijn allen verbonden met elkaar, als één collectief veld. Jij vertegenwoordigt, net als ieder ander, een waardevol deel van dit veld. Dat geldt voor iedereen, of je nu bewust of onbewust bent, en welke rol je ook vertegenwoordigt. Hoe meer je je essentie belichaamt, hoe hoger de frequentie is van dit deel wat jij vertegenwoordigt. Dit heeft vanzelf invloed op het hele veld.

We hebben tijdens dit traject een krachtige samenwerking met elkaar. Je zult ervaren wie jij in wezen bent, voorbij je gedachten, gevoelens en gewoontepatronen. Je zult ervaren hoeveel Licht jij Bent en brengt!
Wanneer het illusionaire, geprogrammeerde ik als het ware ‘sterft’, neem je jouw lichaam in eigendom.  Als een wedergeboorte binnen hetzelfde lichaam.

Dit is een Life-change gebeuren. Je komt los van schijnidentiteiten en schijnhouvasten en je wordt jouw eigen anker, je authentieke zelf. Hier huist je potentieel, je natuurlijke scheppingskracht komt hier vanzelf uit voort.

Je zult tijdens dit jaartraject Mana ontvangen wat je krachtig zal ondersteunen. Ik blijf me verwonderen over de heldere liefdevolle boodschappen die tijdens Mana door me heen stromen. Je zult ook gaan ervaren hoe het is om zelf Mana te geven.

Mana helpt je herinneren wie jij werkelijk bent voorbij je persoonlijkheid. Voorbij het ik… Mana betekent in het Polynesisch; Grote Kracht, de heilige, bovennatuurlijke kracht waar we allen mee verbonden zijn.

We bevrijden ons uit de loupe van programmeringen uit dit leven en vorige levens met de daaraan gekoppelde emoties. We ontstijgen de illusie van tijd en het idee dat er nog iets gefixt moet worden. Er valt niets op te lossen als we Zijn wie we werkelijk zijn. Dan lost de identificatie met het ‘ik’ op en lost dat wat we niet zijn vanzelf op, met innerlijke vrijheid als resultaat.
We waren altijd al HEEL!

De kracht van dit jaartraject is dat je tussen de maandelijkse trajectdagen als het ware Stage loopt met jezelf. Daar kan datgene wat doorzien is en daarmee losgelaten is tijdens de trajectdagen dieper verankeren. En daar waar het nog moeizaam gaat, kan dat tijdens de volgende trajectdag alle aandacht krijgen.
Dit werkt zeer effectief.

Vanuit dit pure ZIJN ontvouwt zich de rest van je leven. Met hierin als fundament je onveranderlijke, onsterfelijke Zelf.
In wezen is er niemand buiten ons. We zijn hetzelfde Zelf, verdeeld in verschillende lichamen. Hierin lost de illusie van afgescheidenheid op. Vanuit deze eenheidsverbinding zal de Nieuwe Wereld steeds meer vorm krijgen.

Mocht je jouw Lichtbrenger-ZIJN hier op aarde verder in de vorm neer willen zetten, ontstaat dat niet vanuit een aangeleerde methodiek. De ware teacher huist IN jou.  Deze zal tijdens dit traject steeds meer voelbaar en zichtbaar worden, waardoor jouw potentieel en jouw gaven vrijkomen en je hierin natuurlijk leiderschap zult ervaren en vormgeven. Je hoeft dan ook geen vooropleiding of iets dergelijks te hebben, om deel te nemen aan dit traject voor Lichtbrengers.
Iedereen is welkom!

Dit traject wordt begeleid in samenwerking met mijn lieve zus Jacobien en Stephan Winters. Er is de mogelijkheid om tijdens dit traject Tachyon te ervaren, begeleid door Marianne Polderman. Er zal tijdens alle bijeenkomsten een Bronstoel aanwezig zijn waar onbeperkt gebruik van mag worden gemaakt.

DATA: 11  bijeenkomsten. 1x per maand op onderstaande zaterdagen:
11 januari, 8 februari, 15 maart, 12 april, 17 mei, 14 juni, 12 juli, 13 september, 11 oktober, 15 november, 13 december
TIJD: 10.30- 17.00 uur
LOCATIE:  Het Raadhuis, Dorpsstraat 1 te Hoofdplaat
VERGOEDING: 1000,- voor alle 11 bijeenkomsten, dit is inclusief alles, een heerlijke lunch, thee/koffie en lekkers.
Er zijn beperkte plekken, dit is een besloten groep gedurende het hele traject.


INDIVIDUELE MANA INTENSIVE RETREAT in Hoofdplaat

Foto-ontwerp Miranda van Tillo

Foto-ontwerp Miranda van Tillo

Wil je individueel begeleid worden, uitgebreid de diepte in gaan met jezelf en dit liever niet doen in een groep?

Dan is een individuele tweedaagse MANA INTENSIVE wellicht voor jou bestemd.

Deze twee dagen is ALLE aandacht volledig gericht op JOU. Ik ben er met alle liefde, om samen met jou te doorzien wat je nog weghoudt van jeZelf. Ik help je loslaten wat je niet meer dient, om ten diepst te beseffen en te voelen wie jij werkelijk Bent.
Je wordt één op één intensief begeleid. Je logeert twee nachten in de B&B van het Raadhuis. We gaan samen op reis, doen meerdere Mana’s en maken wandelingen langs de zee en door de mooie natuur hier in Zeeuws Vlaanderen. Alles zal zich ontvouwen in wat zich in het moment aandient om jou te ondersteunen. We zijn één avond en twee dagen samen en duiken samen de diepte in, om in korte tijd veel te shiften. Je krijgt mijn boek ‘de Stem van het Zelf’ en voldoende tools mee naar huis om dit alles in je dagelijks leven te integreren.

Ben je klaar voor deze Deepdive JUMP in jeZelf?

Je komt aan op dag 1 rondom 17.00 uur. We eten gezellig samen en maken een rustige start. Dag 2 is de meest intensieve dag waar ik me geheel laat leiden in het moment. Dag 3 vervolgen we het proces en ronden we de Intensive omstreeks 17.00 uur af.
Het is eventueel ook mogelijk om deze Mana Intensive Retreat met maximaal 2 personen te doen als je sterk voelt om dit samen te doen met iemand waarmee je een diepere connectie hebt.

DATA: in overleg met jou.
LOCATIE: Het Raadhuis, Dorpsstraat 1 te Hoofdplaat.
VERGOEDING:  995,-  p.p. inclusief alle sessies, mijn boek, overnachtingen, heerlijke gezonde maaltijden, verse sapjes, koffie / thee én chocola!

Wil je op vakantie en logeren in het Raadhuis?

Genieten van deze geweldig fijne plek, de rust en de mooie natuur? Het is hier heerlijk in het mooie Zeeuws Vlaanderen aan ZEE! Ook welkom samen met je trouwe viervoeter! Voor een impressie, zie