Marieke’s nieuws in november 2022 

Your own Self-realization is the greatest service you can render the world. Then all this earth shines like one house.’

Ramana Maharshi

Self-realization

Lieve Jij,

De kracht, de rust, de liefde, de stilte, de overvloed en het licht wat jij Bent, is HIER en NU tot je beschikking.

Dat is de eenvoudige waarheid over wat we zijn. En het is tegelijkertijd het geschenk wat we brengen. Natuurlijk en vanzelf, door te zijn wie we zijn, altijd al zijn geweest en altijd zullen zijn: het onvergankelijke, onaantastbare en onbegrensde Zelf. Er is niets anders dan dat, en daar hoeven we niets speciaals voor te doen. Voorbij alle maskers en rollen, voorbij alle verhalen, alle scenario’s, alle familiestukken en vorige levens is er alleen maar dát. Daar waar geen afgescheidenheid bestaat en waar we verbonden zijn in eenheid en totale gelijkwaardigheid.

Wij zijn het licht van de wereld. Ik ben jij, en jij bent ik. Als stralen van dezelfde zon.
Als de zon zou vragen, hoe vind ik mijn ware Zelf, ze zeggen dat ik licht ben… wat moet ik hiervoor doen? Dan zouden we zeggen ‘Lieve zon, jij hoeft niet te zoeken, niet hard te werken en niet je best te doen…Je bent nooit anders dan licht geweest!’

In dit ZIJN verschrompelt alles wat we niet zijn: Alle ‘antieke’ programmeringen met daaraan vast gekoppelde, ‘roestige’ energieën die door de programmeringen geactiveerd bleven en als een loupje steeds opnieuw werden getriggerd en in diverse scenario’s, lichamen lang, wat versterkt wordt door een heel collectief veld, werden herhaald.
Zo binnen zo buiten. Als een slaaf draaide de mens in hetzelfde rondje, wat decennia lang de enige realiteit was. Alle lijden wat dit heeft veroorzaakt in onszelf en op aarde, kan niet blijven bestaan in de hoge frequentie van de Bron waar we allen deel van uitmaken.

Dit verschrompelen gebeurt des te gemakkelijker als we de waarheid blijven beseffen over wie we Zijn. Hoe meer we ons zelf dit realiseren, hoe meer we loslaten wat we niet zijn waardoor we ook niet in alle verhalen blijven hangen en dingen persoonlijk blijven nemen. Zo komen we uit de loupe, omdat we ons lichaam in eigendom nemen waardoor de ‘roest’ waar we soms nog mee identificeren op kan lossen. We (over)leven dan niet meer vanuit de geautomatiseerde mind maar leven ten volle, vanuit hart en ziel.

Er hoeft niets gefixt. Er valt niets te fixen aan het Zelf. Het ware Zelf kan niet weg, niet kapot en niet dood. Wij zijn puur bewustZijn gemanifesteerd in vorm. Het ware Zelf is de hoogste benzine voor ons lichaam, ons voertuig op aarde. Wij zelf zijn enorm krachtige Selfhealers.

JUST BE, doe datgene wat je blij maakt, in de flow van het Zijn, dan volgt de rest van je leven vanzelf.

Laten we samen genieten van het leven, als een PUUR , speels en onbevangen kind. Onlangs schreef ik hierover voor het tijdschrift ‘Pure Child’ Ode aan de kinderen.

https://www.youtube.com/watch?v=7rJfU1A6cxs

Met liefde draag ik dit prachtige nummer op aan ons allen. Met dank aan Jan, die dit zo duidelijk doorgaf aan zijn lieve vrouw Mijke op aarde (tijdens een retreat in kuuroord de Schouw) als een her-innering voor ons allemaal.

Zorg goed voor je mooie Zelf!

Met liefde,
Marieke


AGENDA 2023:

NIEUW School voor Mana

Een traject van 10 wekelijkse bijeenkomsten:
Dit is een powerboost!

Ik blijf me verwonderen over de prachtige en zo krachtige, liefdevolle boodschappen die ik mag doorgeven met Mana. Ik ben dankbaar dat ik in deze tijd hier op aarde ben en dat ik Mana mag geven.

Mana helpt je herinneren wie jij werkelijk bent voorbij je persoonlijkheid. Voorbij het IK…om ten diepste te beseffen hoe waardevol jij bent.

Mana ruimt datgene op wat nog in de weg zit zodat jouw pure Zelf overblijft. Dat wat nooit weg is geweest, maar door misidentifcatie op de achtergrond was geraakt. Het Zelf komt meer en meer tevoorschijn, voorbij alle rollen, mechanismen en maskers.

We zijn allen verbonden met elkaar, als één groot collectief veld.

Jij vertegenwoordigt net als ieder ander een deel van dit veld. Dat geldt voor iedereen, of je nu bewust of onbewust bent.
Hoe meer je jouw essentie belichaamt, hoe hoger de frequentie is van dit deel wat jij vertegenwoordigt. Dat heeft invloed op het hele veld.

Wanneer het illusionaire, geprogrammeerde ik als het ware sterft in jou, neem je jouw lichaam in eigendom. Als een wedergeboorte binnen hetzelfde lichaam. Dit is een life-change gebeuren. Je komt los van schijnidentiteiten en schijnhouvasten en wordt jouw eigen anker, je authentieke zelf.

Mana betekent in het Polynesisch; Grote Kracht, de kracht die in ons allen aanwezig is.

Mana is ook als Manna, dat ‘brood uit de hemel’ betekent in het oude testament. Mozes trok met het joodse volk door de woestijn en werd door god gevoed met manna dat uit de hemel viel. Mana is voeding voor de ziel.

Je zult ook ervaren hoe het is om zelf Mana te geven. Je hoeft geen vooropleiding of iets dergelijks te hebben gehad om deel te nemen aan de School voor Mana. Iedereen is welkom hier.

DATA:  9, 16, 30 januari, 6, 13, 27 februari, 6, 13, 27 maart, 1 april 2023.
Tijd: 19:30 – 21:30 uur
Prijs: 500,- euro voor het hele traject.
Locatie: Dorpsstraat 7, Gapinge
Voor info en aanmelden mail  manamarieke@gmail.com


BRON-DAG 

21 januari te Zutphen

Een dag her-bronnen met Marieke in samenwerking met lieve zus Jacobien. Heerlijk opladen in de Bron-energie!
Er is geen programma, deze dag ontvouwt zich vanuit de Bron van ZIJN. Je zult precies datgene ontvangen wat je nodig hebt en jij bent zo welkom!

Je zult op deze dag baden in Bron-energie, loslaten wat jou niet langer dient, om nog meer je ware Zelf te belichamen. Daar waar jij voor gekomen bent en wat ons verbindt in eenheid.

Het mooiste wat je kunt zijn is jeZelf. Dat is het grootste geschenk wat je jezelf en de ander kunt geven.

Dit heeft als gevolg dat onze manifestatiekracht gaat stromen. Niet meer overleven vanuit eeuwenoude programmeringen, maar ten VOLLE leven vanuit hart en ziel, hier en NU.

Zo vormen we het fundament van de Nieuwe Wereld.

LOCATIE: Het mooie Centrum Volledig Leven, Hanzeweg 6, Zutphen 
DATUM: zaterdag 21 januari,  10.00 – 17.00 uur
KOSTEN: 95,-
ROUTE: Centrum Volledig Leven

Deze dag is voorzien van diverse theetjes, koffie, lekkers, met als lunch heerlijke versgemaakte soep.

Wil je overnachten in de sfeervolle, historische Hanzestad Zutphen, om er een mooi weekendje van te maken? Zie https://www.inzutphen.nl/nl/plan-je-bezoek/overnachten/bed-and-breakfast

Ivm beperkte plekken graag tijdig aanmelden via manamarieke@gmail.com

Marieke-Jacobien

Veel liefs van Marieke en Jacobien


Leef je volle potentieel, één met de bron retreat 2023

Kuuroord De Schouw, Zeeland

De Shouw Bronbad Zeeland

Je bent van harte welkom bij de Geniet-Retreats in kuuroord de Schouw.

Kuuroord de Schouw geeft mij altijd een gevoel van Thuiskomen, ik hou zoveel van deze plek!

We zitten in de overgang van de 3e naar de 5e dimensie. We hebben allen gekozen in deze hele bijzondere tijd hier op aarde te zijn en deze shift SAMEN te volbrengen. Door alle nog verdichte energie in onszelf te neutraliseren kunnen we belichamen wie we werkelijk zijn en doen waarvoor we gekomen zijn.

Met veel liefde help ik jou de weg terugvinden naar je Zelf. Vanuit hart en ziel geef ik me over aan datgene wat wil gebeuren en waar jij klaar voor bent. Ik ben er, in samenwerking met een geweldig team van aardse helpers en oneindig veel helpers uit het licht, zodat er zal ontstaan wat er mag ontstaan. Moeiteloos en vanzelf.

Je bent welkom met ALLES in jou, met je lach en met je traan. Met al je ‘ikken’. We zullen samen genieten, ontvangen, loslaten, bevrijden, verdiepen, ontspannen, met heel veel liefde waarbij je opgetild en teruggebracht wordt in jouw zielstrilling, in volle verbinding als het multidimensionale wezen die jij bent. Je bent naar de Aarde gekomen om te stralen als jouw mooie, pure authentieke Zelf. Jij bent ik en ik ben jij, daar waar we verbinden in eenheid.

Tijdens deze retreats zal ik Mana geven. Je zult herbronnen in het Bronbad. Dit is een zeer krachtige inwijding, een éénwording met jeZelf. De hele retreat is als een bad van LIEFDE waarin je continu wordt ondergedompeld!

Er zullen meerdere kristalbedden beschikbaar zijn waar je onbeperkt gebruik van kunt maken. Er zijn geweldige masseurs aanwezig, je kunt energetische behandelingen ontvangen, er is yoga, meditatie, en individuele sessies met diepwerkende TACHYON-energie.

Er zal ontstaan wat er wil ontstaan en je zult ALLES ontvangen waarvoor je komt.

Dit alles is inclusief zalig, vegetarisch eten en heerlijke sapjes en theetjes. Daarnaast staan alle faciliteiten, zoals sauna, infraroodcabine, zonnebank, verwarmd binnen- en buitenzwembad, grote tuin met zitjes, biowinkeltje, woonkamer met openhaard, de heerlijke ambiance in het hele kuuroord en alles wat deze prachtige, bijzondere plek biedt, het hele weekend tot jouw beschikking. Het is een zalige plek waar je met volle teugen kunt genieten van alles wat je aangereikt wordt.

Impressie van Kuuroord De Schouw

DATA:

10-12 maart 2023, dit is een weekend-Retreat  (met life muziek van Mariam www.mariamagency.com)
Deze retreat is VOLgeboekt

17-19 maart 2023, dit is een weekend-Retreat. (met life muziek van Linda Evenhuis https://lindaevenhuis.nl/)
Totaalprijs 495,-
Nog enkele plekken!

10-17 november , dit is een week-Retreat. Het is mogelijk bij deze retreat een weekend, een midweek of een gehele week deel te nemen. (met life muziek van Linda Evenhuis)

*Weekend: 10 t/m 12 november. Totaalprijs inclusief ALLES (je eigen kamer, eten, drinken, gebruik van alle faciliteiten van het kuuroord, onbeperkt gebruik van de kristalbedden, massages en alle groeps- en individuele sessies): 495.- euro p.p. 

*Midweek: 13 t/m 17 november. Totaalprijs inclusief ALLES (je eigen kamer, eten, drinken, gebruik van alle faciliteiten van het kuuroord, onbeperkt gebruik van de kristalbedden, massages en alle groeps- en individuele sessies): 695.- euro p.p.

*Gehele week: 10 t/m 17 november. Totaalprijs inclusief ALLES (je eigen kamer, eten, drinken, gebruik van alle faciliteiten van het kuuroord, onbeperkt gebruik van de kristalbedden, massages en alle groeps- en individuele sessies): 950,- euro p.p. 

LOCATIE: Kuuroord de Schouw, Donkere weg 1, Noordgouwe, Zeeland.

NOTE: Er zijn beperkte plekken dus reserveer tijdig als je voelt dat je hierbij wilt zijn. De ervaring is dat het snel volgeboekt is.

We hebben er nu al zin in dit met jou te gaan beleven, met zoveel liefde, toewijding en plezier!

Marieke en team


PEOPLE OF THE NEW EARTH – RETREAT

Terra Nova, Frankrijk, 19 t/m 25 juni 2023

DIEP TRANSFORMERENDE RETREAT, in Terra Nova, het retraite-centrum én krachtplek van Robert Bridgeman in het mooie Katharenland, Franse Pyreneeën.

Tijdens deze retreat zullen we diverse krachtplekken bezoeken zoals de grot van Maria Magdalena en de MontSegur, waar we ter plekke laten ontstaan wat zich vanzelf ontvouwt.

Waar je heengaat word je al verwacht… in de hoge vibratie die we creëren door het samenZIJN, in de verbinding met onsZelf én de energie van de plek MAGIC happens!

Begeleid door Marieke, in samenwerking met Jacobien en Marianne Polderman.


SamenZIJN avonden 2023

Je bent van harte welkom voor de SamenZIJN- avonden, waar we ten diepste verbinden met ons Zelf èn met elkaar in de Nieuwe Wereld-energie. Wanneer we onze authentieke, soevereine Zelf nog meer belichamen, is dit een feest van thuiskomen, wat bedoeld is om verder vorm te geven op Aarde. Dat is waarvoor we gekomen zijn…

Tijdens deze avonden is er de mogelijkheid MANA te ontvangen. We helpen elkaar in deze grote shift in deze turbulente tijd, door in openheid samen te zijn waar vanzelf ontvouwt wat plaats wil vinden en waarbij je datgene zult ontvangen wat je op dat moment nodig hebt.

Samen delen is samen helen. In deze tijd is het zo belangrijk en zo fijn om samen te komen en onze frequentie hoog te houden.

DATA:

Eén avond per maand. (Je bent niet verplicht om elke maand te komen, je zult er zijn wanneer het zo voelt voor jou en dan zul je merken dat het ook klopt dat je erbij bent.)

De data voor 2023 t/m de zomer zijn:  maandag 23 januari, 20 februari, 20 maart, 17 april, 15 mei en 12 juni.

TIJD: 19.30 – 21.30 
LOCATIE: In het kerkje in de Dorpstraat 7, Gapinge (Zeeland)
KOSTEN: 25,- per keer

I.v.m. beperkte plekken graag even een berichtje tevoren als je komt

Met liefde,

Marieke


Het boek De Stem van het Zelf

Marieke Meulenberg De Helende Reis in de Praktijk De Stem van het Zelf

Dit boek gaat over het wakker worden uit de illusie van het ik, uit de collectieve droom, om erachter te komen dat we altijd al verlicht waren. Wanneer we het spel doorzien wat we als mensheid al zolang spelen, hebben we de keuze uit de matrix te stappen en worden wij Zelf de scheppers van onze realiteit.

Ook als E-boek en audioboek verkrijgbaar.


AGENDA met alle activiteiten voor 2022 /23 vind je op mijn website De Helende Reis in de Praktijk:

De Schouw kuuroord Zeeland

De eerste RETREAT 2023 in Kuuroord de Schouw is VOL geboekt maar voor de anderen zijn nog plekken vrij!
Reserveer tijdig als je voelt dat je hierbij wilt zijn.