Nieuws van Marieke in mei 2022

PEOPLE OF THE NEW EARTH-RETREAT

Terra Nova, Frankrijk
18 juli t/m 24 juli 2022

Hey lieve Jij!
Hoe is het met jou temidden van deze grote bewustzijnsshift?

De beweging en verschuiving van het ‘ik- bewustzijn’ naar het belichamen van ons ware Zelf, is in volle gang

We realiseren ons steeds meer dat ons ware Zelf de enige waarheid IS; de Zelfrealisatie ofwel verlichting is wie wij ZIJN en dit is onomkeerbaar.

Opvallend tijdens de Mana’s is dat er herhaaldelijk wordt doorgegeven dat we onszelf er méér aan mogen herinneren, ons mogen realiseren, dat we niets persoonlijk hoeven te nemen. En mocht dit, door uitdagingen en triggers in ons dagelijkse leven, tóch gebeuren dan hoeven we niet te oordelen.
En dat we de emoties die hierdoor mogelijk nog aangeraakt worden door ons heen laten stromen, zonder hier iets van te vinden. Terwijl we liefdevol naar oude ‘ikjes’, ofwel oude programmeringen en conditioneringen kijken die soms nog in ons ‘aan gaan’, we onszelf eraan blijven herinneren dat we deze níet zijn! Zo blijven we uit het verhaal en daardoor gecenterd in onsZelf. Dat vraagt ons om hier heel bewust van te blijven.

Ons lichaam trilt door de steeds hogere frequenties verder ‘schoon’, om ons ware Zelf volledig te kunnen belichamen. Met ons ZELF is niets aan de hand, we zijn één met de Bron, daar kunnen we echt niets aan veranderen, dat is wie we werkelijk Zijn. Als we dit ons blijven beseffen kunnen we in overgave meebewegen met de soms intense fysieke en emotionele schommelingen in ons ‘voertuig’ op aarde.
Er is al zoveel los getrild in het collectieve 3D-veld, omdat er al zoveel licht in ons verankerd is.

Het is het licht wat we ZIJN. Wij zijn the people of the New Earth, de voorlopers van een nieuwe tijd.

Afgelopen week kreeg ik de prachtige aanbieding via de uitgever van m’n pasgeboren boek ‘de Stem van het Zelf’, een retreat te geven in de magische krachtplek Terra Nova van Robert Bridgeman en zijn vrouw Monique. Ik had meteen een volle JA en je bent van harte uitgenodigd.

Terra Nova vertegenwoordigt de Nieuwe Aarde en dat is precies waar deze retreat over gaat;

Terra Nova ligt in de Franse Pyreneeën, in het mystieke Katharenland. De Katharen vormden in de Middeleeuwen een spirituele groepering waar hun interpretatie van de Bijbelverhalen ver afweek  op die van de katholieke tradities. Zij geloofden in naastenliefde, gelijkwaardigheid, leven vanuit het hart en het herkennen en tot uitdrukking brengen van onze Goddelijke vonk.

Robert Bridgeman: ‘Terra Nova is een magische plek. De geschiedenis is voelbaar en de energie is immens krachtig’.

Tijdens deze transformerende retreat, begeleid door mezelf en in samenwerking met mijn zus Jacobien en met Marianne Polderman die o.a yoga zal geven, zul je ervaren dat je een multidimensionaal wezen bent met een oneindig potentieel aan manifestatiekracht.

Dit betekent het einde van de zoektocht naar jezelf. Je zult jeZelf ont– dekken en her– inneren wie je in essentie Bent. We zullen tijdens deze retreat de identificatie met oude ‘ikjes’, ofwel programmeringen en conditioneringen loslaten die gekoppeld zijn aan het collectieve 3D veld en er generatieslang voor hebben gezorgd dat we onszelf gingen onderdrukken. Vanuit het ware Zelf overstijgen we het beperkte perspectief van waaruit het ‘ik’ kijkt en handelt. We zullen ervaren dat we niets meer persoonlijk hoeven maken, dat we één zijn met de Bron.

Wij zijn de pioniers van de Nieuwe Aarde, die in deze cruciale tijd een groot verschil kunnen maken!

Hoe meer wij fysiek, mentaal en emotioneel ‘opschonen’ van collectieve, verdichte energieën, hoe meer lichaam en ziel één worden, zodat ons ware Zelf werkelijk belichaamd op aarde is. Zo brengen we de hoge frequentie die we ZIJN in het 3D veld.

De fijngetrilde energie van ons ware Zelf die onvoorwaardelijke liefde IS, trilt de lagergetrilde, nog verdichte energie in de matrix los waardoor deze steeds meer oplost. Als er voldoende mensen in deze hoge trilling zijn, kunnen lagere frequenties niet meer overleven. Zo kunnen we SAMEN deze collectieve shift volbrengen. De verandering begint in onszelf, de sleutel zijn wij Zelf.

Wij Zélf zijn de krachtige scheppers van een nieuwe, hartgedragen wereld met een potentieel aan ongekende mogelijkheden!

Wanneer we de rollen doorzien van waaruit we (over)leefden, ontwaken we uit de droom van het ik. Dan stoppen de verhalen en wordt het stil. Wanneer het ik ‘sterft’, kan het Zelf ‘geboren’ worden, dat volledig op de achtergrond was geraakt, maar nooit is weggeweest.
De illusie van afgescheidenheid verdwijnt en we verschuiven de energie van alleen naar Al Eén. Dit is waarom we naar de Aarde gekomen zijn, als één grote lichtfamilie.

Door tijdens deze retreat onze trilling te verhogen, trilt verdichte energie in ons lichaam los die zich vastgezet heeft en emotionele en/of fysieke disbalans kan hebben veroorzaakt. We hoeven niet hard te werken om te transformeren. Door in pure, ongedwongen energie samen te Zijn en te doorzien wat we nog onbewust vasthouden, kunnen we dit in liefde loslaten.

Door op de mooie, krachtige lichtplek ‘Terra Nova’ samen te Zijn, krijgt de interne, en daarmee ook de externe shift een enorme boost.

De grote kracht van deze Retreat

is dat alles wordt geleid in het Nu-moment, zodat er in de flow op het juiste moment datgene mag voltrekken waar jij aan toe bent. Hierdoor is er geen vast programma.

Wat je kunt verwachten…

 • We verblijven in het mooie Terra Nova. Op deze magische krachtplek gelegen in de prachtige, groene franse natuur, waar het s’nachts stiller is dan stil, mogen we volop genieten van de Nieuwe Wereld energie.
 • Ieder zal tijdens deze retreat uitgebreid Mana via Marieke ontvangen. Mana betekent in het Polynesisch ‘Grote Kracht’,  de heilige, bovennatuurlijke kracht die wij allen in ons dragen. Alle kracht komt van binnenuit. Een sterke, vrije stroom van deze levenskracht is een teken van  volledig ‘Alive’ zijn. Mana is ook als Manna, dat  ‘brood uit de hemel’ betekent in het oude testament. Mozes trok met het Joodse volk door de woestijn en werd door God gevoed met Manna dat uit de hemel viel. Mana is voeding voor de ziel. De Mana’s werken zeer diepgaand en zorgen voor een diepere verbinding met jeZelf waardoor Zelfliefde, vertrouwen en kracht groeien omdat het Zelf liefde, vertrouwen en kracht IS.
 • In de ochtend krijg je de mogelijkheid om je lichaam liefdevol te activeren  door begeleide Do-In Yoga van Marianne, wat het lichaamsbewustzijn vergroot. Hierna neem je wellicht een ochtendduik en plons je in het zwembad of in het natuurmeer.
 • Groepsbijeenkomsten waar we samenwerken aan collectieve thema’s, waar ieder zijn eigen unieke aandeel in heeft door persoonlijke stukken te neutraliseren.
 • Heling en balans door gebruik van een Kristalbed wat meegenomen zal worden naar Terra Nova. Hier mag je de hele week gebruik van maken. Het kristalbed werkt zeer ontspannend en activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
 • Je zult van Marianne krachtige activaties met Tachyon energie ontvangen. Tachyon is de bron van alle frequenties en de eerste energie met een vorm die voortkomt uit het nulpunt energieveld, de oerbron van ons universum Deze lost blokkades op en herstelt energievelden zodat je cellen zich kunnen vernieuwen. Hier wordt je lichaam erg blij van!
 • Als het weer het toelaat zul je een krachtig Bronbad-ritueel ervaren, temidden in een vortex van Bronenergie.
 • Voor wie wil zal er een excursie zijn naar Rennes le Chateau, daar waar de energie van Maria Magdalena en Yeshua zo sterk voelbaar is. Hier eren we het heilige vrouwelijke in ons. Hier zullen we gezamenlijk met eigen auto’s heenrijden.
 • Dagelijks genieten we van de overvloed van een vers, heerlijk ontbijt, lunch en diner bereid door de superkok van Terra Nova.
 • Genieten van de prachtige natuur, de stilte, de rust, de warmte, de zon, wandelingen, spelen, het niets moeten, de verbinding met elkaar en vooral met je mooie pure Zelf.

Na deze Retreat:

We nemen hoge lichtfrequenties IN ons mee. In  het dagelijkse leven wat volgt lopen we als het ware stage met onsZelf, waarbij alles verder kan integreren en in ons verankerd wordt. Hierdoor worden we steeds meer uitgelijnd en komen we in een moeiteloze flow.. Door ons belichaamde Zelf te zijn, ZIJN wij the people of the New Earth!

Dat is het geschenk wat wij brengen hier op Aarde. Door te Zijn wie we ZIJN.

Vanuit dit Zijn zoeken we niet naar een doel. Wij ZIJN het doel. Vanuit dit Zijn zullen we ook vanzelf Doen. Vanuit binnen naar buiten, waarbij we bewuste scheppers worden van een nieuwe werkelijkheid en de Nieuwe Wereld steeds meer vorm krijgt.

Praktisch:

Data: 18 juli tot en met 24 juli 2022
Op Terra Nova draait alles om jouw welzijn. De kok van Terra Nova zal met liefde dagelijks voor ons allen waanzinnig lekkere biologische ,vegetarische maaltijden bereiden, mjammie!

Je kunt heerlijk wandelen in het magische Katharenland rondom Terra Nova. De wandelroute GR7 naar Santiago de Compostella loopt vlak langs Terra Nova.

Alle slaapkamers (één-, twee- en driepersoonskamers) zijn voorzien van een eigen badkamer met toilet en douche. Er is een woonkamer, een eetzaal en een sauna. Daarnaast kun je sporten in de gym, is er een buitenzwembad en een natuurmeer om in te zwemmen. Er zijn diverse relaxplekken. In de groepsruimte waar we regelmatig zullen samenkomen staat een koperen pyramide en zijn er grote kristallen aanwezig waardoor de energie hoog wordt gehouden.
Meer info over Terra Nova, zie: Wat is Terra Nova

Prijs voor de gehele retreat, inclusief alle overnachtingen en faciliteiten van Terra Nova, maaltijden en drankjes: 1095,- euro.

NOTE: Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (voor max. 15 tot 20 personen), wacht dus niet te lang met aanmelden. De ervaring is dat de Retreats die ik tot nu toe heb gegeven zeer snel vol zijn . Aanmelden kun je via  manamarieke@gmail.com

Reismogelijkheden naar Terra NovaDomaine Denis, 11270 Saint Gauderic, France

 • Auto: Jacobien, Marianne en ik; Marieke reizen per auto. Mocht je het fijn vinden om met anderen samen te rijden dan breng ik jullie graag met elkaar in contact.
 • Trein: Met de trein is Terra Nova goed te bereiken. Er zijn nachttreinen zodat je ’s nachts lekker kunt slapen. In de buurt van Terra Nova zijn er diverse treinstations aanwezig.
 • Vliegtuig: Vanaf Amsterdam wordt er dagelijks gevlogen op Toulouse. Vanaf Brussel zijn er vluchten op Carcassonne. Het vliegveld van Toulouse ligt op ongeveer een uur van Terra Nova. Het vliegveld van Carcassonne op een half uur. Vanaf hier kun je met een huurauto of taxi naar Terra Nova.

Your own Self-realization is the greatest service you can render the world. Then all this earth shines like one house.’    Ramana Maharshi

Laten we samen onsZelf Zijn hier op Aarde en het leven vieren!

Tot ziens bij één van de komende bijeenkomsten, bij een Mana of helende Reis, of wie weet ontmoeten we elkaar komende zomer lekker chill op het strand…
Ik wens je een zalige zomer toe!

Met liefde,

Marieke

Zie Marieke’s blije nieuws in mei en agenda 2022