Veiligheid in mezelf vinden

Voordat ik aan de school voor lichtwerk meedeed had ik een onbestemd gevoel, voelde me niet verbonden met mezelf en andere. Ik rationaliseerde veel en zocht grip op mijn gevoelsleven. De keuze om mee te doen aan de school voor lichtwerkers was geheel intuïtief, ik wist niet wat me te wachten stond en moest me geheel overgeven. Vanaf het eerste moment voelde ik me thuis, ik voelde me verbonden met de deelnemers en de intentie van de school voor lichtwerkers. De intentie om volledig in het licht te mogen staan. Doordat andere deelnemers als spiegel functioneerden werden heftige thema’s bij mij aangeraakt. “Veiligheid in mezelf vinden”, werd mijn thema. Dit was dan ook de kern van mijn onbestemde gevoel, en ik was bereid om dit aan het licht te laten komen. Ik heb de cursus ervaren als heel liefdevol en als thuiskomen. Ik vond de overstap naar het dagelijkse leven vrij zwaar. Zeker omdat niet overal vanzelfsprekend openlijk liefde en licht verspreid wordt.  Het thema veiligheid loopt natuurlijk als een rode draad door alle opgedane relaties in mijn leven. Ik moest hard aan de slag met mezelf. Ik zocht veel buiten mezelf met de gedachten dat ik mensen hielp en mezelf een goed gevoel gaf, maar het tegendeel was waar. Ik zocht veiligheid buiten mezelf, wat me uiteindelijk opbrak. Ik leerde meer en meer in mijn eigen kracht te staan. En het mooie is dat je hier juist je omgeving meer mee helpt dan alles buiten jezelf te willen veranderen. Zoals Ghandi zei: “Be the change you want to see in the world”. Ik heb geleerd dat mijn schaduwkanten ook in het licht mogen staan, en dat de reactie van de ander bij de ander hoort. Ik heb geleerd dat mijn gevoel er mag zijn en hierin een schat van wijsheid ligt. Ik ben me bewuster van energieën geworden en laat me meer en meer leidden door liefde in plaats van angst. Ik geleerd dat we op aarde allemaal ons eigen pad bewandelen met een reden. Ik ben me bewust geworden van mijn eigen “innerlijke weten” en durf dit ook meer uit te dragen. Ik ben een andere basis gaan creëren voor mijzelf, vanuit deze intentie ben ik verder op mijn pad gegaan. Ik voelde dat ik de kennis die ik daar heb opgedaan voor mezelf meer op aarde wil neerzetten en daar ben ik dan ook mee bezig. Eigenlijk als ik erop terug kijk is het meer een soort her-inneren van jezelf geweest, het voelde zo vertrouwd. Dit is wat ik zocht bij andere en heb het daar in mezelf ontdekt! Het heeft mijn leven veranderd, ik leef meer vanuit mijn intuïtie en met die intentie ben ik dan ook naar de school van lichtwerk gekomen. En mijn diepe respect voor Marieke, prachtig mens met de juiste intentie.