WELKOM IN HET RAADHUIS!

Raadhuis Hoofdplaat Marieke Meulenberg

Ik verhuis naar het RAADHUIS in Hoofdplaat!

In de vorige nieuwsbrief schreef ik dat ik plots mijn huur had opgezegd, met destination unknown…

Mijn leven kreeg een onverwachte, hele wonderlijke en zeer verrassende wending…
Ik wist dat datgene wat zich zou aandienen zou kloppen, wat het ook zou zijn. Er was een heel diep vertrouwen dat er een nieuwe plek op me wachtte, al had ik werkelijk totaal geen idee waar dat zou zijn. In deze afgelopen periode kreeg ik regelmatig de vraag van mensen om me heen of het nu wel slim was in deze tijd waar de huizen niet voor het oprapen liggen zomaar mijn huurhuis op te zeggen zonder een ander huis in het vooruitzicht te hebben. Sommigen vonden het dapper en er waren er ook die me voor gek verklaarden. Ik voelde juist daardoor steeds weer dat diepe vertrouwen en de rust in mezelf dat alles klopte zoals het ging en dat de juiste plek zich zou aandienen.                                                                                     

De reeds op leeftijd zijnde moeder van mijn dierbare vriend Paul hoorde van dit avontuur en liet me weten dat ze haar logeerbed al opgedekt had zodat ik niet op straat zou belanden. Zo superlief. En toen kwam er plots na mijn vorige nieuwsbrief een mailtje van Anique. ..      

Anique en ik hadden elkaar jaren geleden ontmoet tijdens een Manasessie op mijn vorige adres, de Emmastraat in Vlissingen. Kort daarna kwam toen ook Anique’s hooggevoelige, jongere nichtje Eline. Het waren prachtige sessies en ik was hen nooit vergeten. Anique en ik hadden elkaar in de tussenliggende jaren niet meer gesproken.

Anique’s mail begon met de woorden:M’n handen gaan nu als automatisch over het toetsenbord zonder na te denken maar puur uit m’n gevoel. Misschien toeval of niet maar mijn lieve mama is in januari 2020 gestorven en al die tijd staat alles in haar huis nog precies zoals toen ze gestorven is. Ik kon het nog altijd niet aan om er iets aan te veranderen. Mijn broer en ik zijn er nog veel met z’n tweetjes. De laatste weken begon het gevoel te komen dat ik iets met het huis wil doen, mits het goed voelt. En met jou voelt het goed. Om van daaruit mooie dingen te doen op het gebied van spiritualiteit. En nu zie ik je mail… Het is het voormalige vroegere raadhuis in Hoofdplaat en heeft een hele geschiedenis. Kijk maar hoe het voelt…

Nu ik dit voor deze nieuwsbrief intyp krijg ik weer tranen van ontroering. Toen ik haar mailtje las wist ik meteen dat dit de plek was waar ik heen zou gaan. Zonder dat ik deze plek nog gezien had. Vanuit dit gevoel mailde ik Anique, waarop zij vrijwel meteen antwoordde: “Ik krijg er kippenvel van, want ik voel ook die diepe JA vanuit m’n hart en ik heb er nu al de hele morgen aan lopen denken wat je ermee zou kunnen/willen doen op het gebied van spiritualiteit en bewustwording en zoveel wat er meer is tussen hemel en aarde, en dat ik zelf ook de kracht krijg om de spulletjes van m’n moeder op te gaan ruimen omdat er dan iets kan gebeuren vanuit dat historische pand waar ik met heel m’n hart en ziel achter sta. Terwijl ik ook helemaal niet weet hoe of wat, maar laten we elkaar gaan zien…”

Vanaf het moment dat ik het pand binnenstapte voelde het Thuis. Ik wist dat hier veel moois stond te gebeuren, en samen voelden we dat dit ‘meant to be’ was.                                                                   
Het hele wonderlijke van dit alles is, dat op het moment dat ik voelde en zeker wist dat ik hier in Vlissingen weg zou gaan, dit precies samenviel met het gevoel van Anique dat zij er aan toe was om de voor haar zo dierbare plek een nieuwe bestemming te geven. Ze vertelde me dat ze hier eerder echt niet aan toe was, maar dat nu de tijd rijp voelde voor haar. We hadden beiden geen idee dat dit klaarlag, maar blijkbaar was dit ‘in de kosmos’ al besloten. Dit is zo de bevestiging dat het echt zo werkt. Ik liet mijn huidige woonruimte vol vertrouwen in Vlissingen los, en het nieuwe lag al klaar. Een sprong in het diepe… met een superliefdevolle, warme en hele zachte landing. Magisch hoe het werkt…Ik heb hier verder niets speciaals voor gedaan, dan alleen maar mijn gevoel gevolgd.                            
Een paar weken geleden toen ik met Anique in het Raadhuis zat kwam plots Eline binnen, het lieve nichtje van Anique. Ze kwam me vertellen dat ze zo blij was dat ik in het huis van opa en oma zou komen te wonen. Dat dit voor haar zo goed voelde en dat dit de bedoeling is. Er hebben al wat traantjes gestroomd bij mij en Anique, van dankbaarheid en blijdschap en tegelijkertijd bij Anique en haar familie ook nog traantjes om het gemis haar ouders.

Vanaf dat moment ging alles in een stroomversnelling. We voelen beiden dat er daar vele mooie ont-moetingen mogen gaan plaatsvinden en dat het een prachtig bewustwordings-retreatcentrum gaat worden. Anique vertelde me dat het Raadhuis haar vader’s trots was, in de beste zin van het woord. Hij woonde daar zo graag! Hij zal vast blij zijn, samen met de lieve moeder van Anique, en dat hun prachtige pand veel mensen mag gaan helpen om thuis te komen in zichZelf. 

In het Raadhuis ligt een grote geschiedenis en er zijn veel mensen getrouwd.
Ook zo mooi wat Paul laatst zei: ‘Het Raadhuis staat precies op het kruispunt in Hoofdplaat en de klok in de toren staat stil… Mensen die er komen staan op een kruispunt in hun leven, waar de tijd stil staat en ze raad kunnen ontvangen.’  Opvallend zijn ook de getallen van de postcode: Deze zijn ‘AL’ en het huisnummer is 1. AL-1 ofwel AL ÉÉN.                                                                                         
In mei verhuis ik van Vlissingen naar Hoofdplaat. Het wonderlijke is dat m’n huidige pand in Vlissingen naar Lilian Ferru, Ineke en Marianne gaat. Wat zullen ze genieten van de Zeeuwse kust waar ze zo van houden. Ze gaan er ook groepsbijeenkomsten geven. Een droom voor hen die uitkomt. En Lilian vertelde onlangs dat ze langere tijd geleden gedroomd had dat ik in een kasteelachtig huis zou gaan wonen…

Vanaf 1 juni is het mijn nieuwe woon- en praktijk adres: Dorpsstraat 1, 4513 AL Hoofdplaat. Vanaf die datum zal ik daar individuele en groepssessies geven. Het is ook mogelijk op afstand (telefonisch) Mana te ontvangen.

Er is een grote groepsruimte in het pand aanwezig en er is ook de mogelijkheid in het Raadhuis te overnachten. Ook zal er een winkeltje komen met spulletjes van lieve vrienden en bekenden die uit hart en ziel door hen zijn gemaakt.

Het Raadhuis ligt aan zee, op maximaal 2 minuten loopafstand. Er is een heerlijk strandje, en Hoofdplaat is tevens de hoofdplaat voor de vele zeehondjes die daar hun hoofd-verblijfplaats hebben. Ontzettend mooi om hen langs de kust te zien zwemmen of te zien zonnebaden op hun grote zandplaat in zee. Aan de overkant is Vlissingen te zien, waar je met het pondje vanaf Breskens in 20 minuten heen kunt varen en waar je heerlijk op het dek kunt zitten met je neus in de zon. De ferry is gelegen pal naast het treinstation van Vlissingen, hier kun je je fiets op meenemen. Vanaf Breskens fiets je 5 km langs de zee, een prachtige fietsroute overigens, om in Hoofdplaat aan te komen. De route met de auto is door de tunnel vanaf Goes of Middelburg. Mijn moeder komt uit Zeeuws Vlaanderen en ik ging er als kind vaak logeren op de boerderij bij mijn lieve oma Dieleman. Hierover schreef ik in mijn laatste boek. Hoe bijzonder dat ik juist op dit mooie Zeeuwse eiland mag gaan wonen, grenzend aan België, en deze plek mag gaan delen met velen!

Daarnaast opent ook deze zomer, vanaf 1 juli 2023, de B&B in het Raadhuis. Een knusse, authentieke en liefdevolle plek, geschikt voor twee personen en van alle gemakken voorzien. Het verblijf is vast gebouwd aan het Raadhuis maar is geheel privé met een eigen ingang, woon/slaapkamer, keuken, badkamer, privé parking en heeft toegang tot de grote, prachtige tuin van het Raadhuis waar je heerlijk in het zonnetje kunt zitten en in de hangmat kan schommelen. 

Op naar zwoele zomeravonden… Met op loopafstand de zee, prachtige fietsroutes langs de zee en door de polders, en tevens is het gezellige Brugge, Knokke, Sluis en Gent niet ver rijden van Hoofdplaat.                                               

Het Raadhuis

Waar je welkom bent voor raad
Waar de tijd altijd stil staat
Waar je staat op een kruispunt van je leven
Waar je Vrij bent en kiest welke avonturen je wilt beleven
Waar je puur jeZelf mag Zijn 
Waar je welkom bent, in wind, regen en bij zonneschijn
Waar ‘ ikjes’  vergaan tot as
Waar je komt om te belichamen wie je altijd al was
Waar je vanuit Pure Liefde wordt verwend
Waar je weer ont-dekt de Grootsheid die je Bent 
Waar we samen Zijn in Eenheid
Waar we samen leven in de Nieuwe Gouden tijd
Ik ben dankbaar dat jij er Bent,
een groot Licht om te stralen 
op aarde bestemd!

Hoofdplaat-zeehondje

Het gastenverblijf van het Raadhuis

Superleuk om een individuele of groepssessie in het Raadhuis te combineren met een overnachting(en) in het gastenverblijf van het Raadhuis.

Je bent van harte welkom! Met een blijde, dankbare knuffel, ook namens Anique, en hoop je binnenkort te zien in Hoofdplaat!

Combinatie met Mana- sessies

Overnachtingen in het Raadhuis ook te combineren met Mana- sessies en/of groepstrajecten!
Meer info en/of reserveren? 
Mail, bel of app me gerust 0616359318

Op vakantie aan de mooie Zeeuwse kust?

Zeeuwse kust

Je bent van harte welkom in het Raadhuis in Hoofdplaat!  Vanaf 1 juli is het gastenverblijf officieel geopend.       

Het is al mogelijk te reserveren voor het gastenverblijf in het Raadhuis, voorzien van alle faciliteiten.

Wat uniek is, is dat je slaapt in de KLUIS van het Raadhuis! SuperCOOL, letterlijk en figuurlijk!Eventueel is het mogelijk de bank in de woonkamer om te toveren tot slaapbank waardoor er nog 1 persoon extra kan slapen.

Het gastenverblijf is op loopafstand van zee en strand. Je kunt tevens gebruik maken van de prachtige tuin van het Raadhuis, met fijne zitjes en loungeplekken.

Óp naar een zinderende zomer aan de Zeeuwse kust! Het is een superplek, ik verwelkom je/jullie met alle liefde!

Combinatie met Mana- sessies

Overnachtingen in het Raadhuis ook te combineren met Mana- sessies en/of groepstrajecten!

Meer info en/of reserveren? 
Mail, bel of app me gerust via
0616359318

manamarieke@gmail.com

Het boek, ‘de Stem van het Zelf’

De Duitse versie van het boek is verkrijgbaar bij verkooppunten zoals Bol.com en Bruna. En het is ook bij Marieke te koop. Prijs  22,- 

HOERA! M’n boek, ‘de Stem van het Zelf’, is in de Duitse versie geboren!

Het boek ‘Die Stimme Des Selbst’ is vanaf nu verkrijgbaar bij diverse verkooppunten zoals o.a Bol.com, en het is ook bij mij te koop.
(Prijs is hetzelfde als Nederlandse versie, 22,-)

Dankjewel Renate Wolters-Rothmund voor je enorme inzet van de vertaling. Renate zal in Duitsland lezingen gaan geven over de Stem van het Zelf. Ik vind het geweldig Renate!

BEKIJK DE VOLLEDIGE AGENDA

‘PEOPLE OF THE NEW EARTH RETREAT’, TERRA NOVA, FRANKRIJK 19 tm 25 juni  
VOLGEBOEKT

‘UNCONDITIONAL LOVE-RETREAT’ kuuroord de Schouw, 1-3 september  
VOLGEBOEKT

‘TRAJECT voor LICHTBRENGERS’ 8 maandelijkse bijeenkomsten t/m december 2023 te Gapinge
VOLGEBOEKT

In het zonnetje…

Fleur Beuting!

Hallo lieve allemaal,
Mijn naam is Fleur en inmiddels bijna 5 jaar geleden vertrok ik uit Nederland, omdat iets mij zei dat het tijd was om op een andere manier te gaan leven. Naar Portugal, werd ingefluisterd. Het dorpje waar we moesten zijn werd zelfs doorgegeven. Ik voelde een duidelijke JA en zodoende werd dit pad bewandeld. 

Een Nieuwe Aarde

Het gevoel wat ik had was het creëren van een fijne community in de natuur. Het zou een eco-dorpje worden, onderdeel van een groter netwerk met andere eco-dorpjes, die aanvoelden als ‘lichtsteden’. Er wil geboorte gegeven worden aan een Nieuwe Aarde voelde ik, een meer verbonden vorm van leven. Met die missie ging ik op pad.
Nu, bijna 5 jaar later, begrijp ik dat het eerst de bedoeling was om te leren wat dat betekent en ervaring hierin op te doen. Ik heb zo ontzettend veel mogen leren en ook zie ik dat dit nog maar het begin is. Het begin van iets heel moois. Iets waar we samen vorm aan geven.
Op dit moment werk ik aan prachtige projecten in het zuidwesten van Portugal, in de gemeente Alentejo, waar iets heel bijzonders aan het ontstaan is. De afgelopen jaren heeft deze plek veel mensen aangetrokken die intuïtief voelden dat hier iets nieuws te creëren viel: een leven dat meer verbonden is met de natuur, met onszelf en met het leven om ons heen.
Als visionair, initiator en verbinder voel ik een sterke roeping om mensen en projecten die bij willen dragen aan de creatie van de Nieuwe Aarde te steunen, verbinden en in hun kracht te helpen zetten. Daarom heb ik de Flower of Light Foundation (www.floweroflightfoundation.com) opgericht en roep ik graag de zielen op die hiermee resoneren en willen co-creëren. Het is aan ons allen om geboorte te geven aan een nieuwe, meer verbonden vorm van leven. Samen creëren we een Nieuwe Aarde.

Wat versta ik precies onder de Nieuwe Aarde? De Nieuwe Aarde begint in onszelf. Ons bewustzijn verandert van een focus die naar buiten gericht was naar een meer naar binnen gerichte focus. We ervaren dat we daar alles vinden wat we nodig hebben en gaan van separatie naar eenheid en van angst naar liefde. Deze belichaming stroomt vervolgens weer naar buiten toe en vertaalt zich in allerlei vormen zoals nieuwe samenwerkingsverbanden, bijvoorbeeld in de vorm van nieuwe leefgemeenschappen.
De Flower of Light Foundation steunt en mede-creëert verschillende projecten, waaronder op dit moment een prachtig heart-based learning project voor kinderen en de creatie van een community/regeneratief project omringd door de natuur. Wil je meer weten over de projecten die we ondersteunen, hoe je kunt samenwerken en in contact kunt komen?

Neem dan een kijkje op de website: www.floweroflightfoundation.com. Samenwerking is de sleutel tot waar we als collectief naartoe willen bewegen. Pioniers van verschillende initiatieven hebben op diverse vlakken ondersteuning nodig, waarbij onder andere financiële steun van cruciaal belang is. Geld is een prachtig middel om nieuwe wegen te bewandelen en om projecten van de grond te krijgen, waardoor de mensen die zich hier met liefde en energie voor inzetten ook de nodige ondersteuning ontvangen. Ik nodig je ook van harte uit om je aan te melden voor de nieuwsbrief. Op die manier blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de creatie van de Nieuwe Aarde.

Ik kijk uit naar onze co-creatie!
Liefdevolle groet vanuit een warm hart,
Fleur, Flower of Light Foundation