Nieuws van Marieke in februari 2020

Lieve Jij,

WE ZIJN ALS DE ZON…..
2020 is ingeluid, en het voelt als een bijzonder jaar. Het begin van een nieuwe tijd.  Mijn praktijk lijkt veranderd in een soort kraamkamer waar de ene na de andere Mana-sessie gaat over het afronden van het eerste deel van je leven, en de geboorte van een nieuw begin. Het sterven van de ‘oude’ jij die eigenlijk nooit echt ten volle in vrijheid heeft geleefd…en de geboorte van het kosmische kind, ofwel je ware Zelf.  Alle rollen waar we mee geïdentificeerd waren, worden ontmaskerd, alle restant-conditioneringen die al in de baarmoeder waren ontstaan vanuit overdracht op de familielijnen, worden losgekoppeld, zodat je nu echt kunt gaan belichamen wie je werkelijk bent. Alsof we 2 levens leven binnen hetzelfde lichaam.

Bij de ene gaat dit zacht en moeiteloos, bij de ander is dit echt nog even als een doodstrijd, een krampachtig neigen tot vast te houden aan het oude vertrouwde….Want wat blijft er over en wie ben je dan als je alle rollen loslaat? Dat blijkt, ondanks dat we allen vrij willen zijn, vaak nog een spannende stap. Alle controle en schijnhouvasten loslaten en je laten vallen in het niets. Dan is er de strijd, de mind roept heel hard NEE, terwijl de ziel zegt JA, het is tijd voor jou…Dit kan voelen als vechten tegen de dood, om je uiteindelijk toch over te geven aan datgene wat niet meer tegen te houden is.

Deze wedergeboorte is bij de ene als een echte bevalling, inclusief zelfs soms een gevoel van weeën, in de buik sterk voelbaar, en bij de ander is het als een spoedbevalling en gaat het zacht en vanzelf. Er kan dan tijdelijk een opvallende leegte ervaren worden. Er is in het lichaam ruimte gemaakt voor je ziel, deze kan nu echt indalen. Je lichaam, je voertuig op aarde wordt vanaf nu bewoond en bestuurd door je ziel. Dat is nogal een aardverschuiving. En tegelijkertijd is het het meest natuurlijke wat er is.

Doodgaan en opnieuw geboren worden binnen hetzelfde lichaam. Wat een bijzondere tijd waarin wij leven.  Ik merk dat ik het aandeel van verloskundige hierin te mogen zijn, superleuk vind. J

 De afronding van deel 1 van ons leven vindt plaats, met heel, heel veel respect naar het pad wat we dapper zijn gegaan. Als in een film waar ‘the end’ verschijnt. De aftiteling draait, de rollen zijn helder geworden, dank aan alle medespelers die ons hielpen wakker te worden in wie we werkelijk zijn. De leuke en minder leuke tegenspelers, en eigenlijk zijn we allen elkaars medespelers. Dat is het nou juist. Waardoor er geen goed en slecht bestaat. Dank allen die mij alles gaven wat ik nodig had onderweg naar huis. Juist daardoor vond ik mijn weg terug naar mezelf.
Door het leven in diverse rollen waarvan we lang dachten dat we dat werkelijk waren, en waar we onbewust bestaansrecht uit haalden zoals we dat als voorbeeld kregen van onze voorouders,  hebben we veel ‘lijden’ ervaren in deel 1. De tijd is rijp dat we dit nu helemaal achter ons mogen laten omdat we deze houvasten niet meer nodig hebben. De illusie die ons gevangen hield, lost zich op… We zijn aan het wakker worden in een slapende wereld.

Deel 2 van ons leven is nu aan de beurt. Dit filmscherm is nog leeg. Er wordt nog nagetraand om oude resten pijn, alles wat en iedereen wie we los moesten laten om tot zelfrealisatie te komen. Where there is suffering there is attachment, het loslaten van onze gehechtheden aan… Soms nog zo rauw en zo immens diep.
En tegelijkertijd luidt zich de nieuwe wereld in…wat we al wisten over wie we in wezen zijn, kunnen we nu gaan belichamen. Zijn wie we echt zijn. Leven als ons Zelf. Daarin krijgt deel 2 vanzelf wel vorm, eerst nog de ruimte om te rouwen van het oude en de naweeën van onze wedergeboorte ook alle ruimte geven. Veel rust en stilte met jezelf hierin is nodig.  Stap voor stap, waar we alle tijd voor dienen te nemen.

En er is geen weg meer terug. Ik vind het prachtig wat er allemaal aan het gebeuren is en voel me vaak superblij en vrij, en tegelijkertijd huil ik soms nog dikke tranen. Het rouwproces wat er gewoon mag zijn. En daarmee mag ik Zijn. Helemaal als mezelf. Daar hoeven we niets speciaals voor te doen. Ik ben wie ik ben. Net als jij.

Zoals de ‘helpers’ vaak zeggen tijdens Mana:

Je bent als de zon, die kan niet anders dan stralen. De zon hoeft niet haar best te doen om te stralen. Ze hoeft er niet hard voor te werken. Ze zal nooit harder stralen op de één of de ander omdat ze de ene belangrijker maakt dan de ander, ze hoeft zich niet groter of kleiner te maken om te overleven, ze lijdt niet als er een donderwolk langs komt. Ze kan niet weg, ze kan niet kapot, ze kan niet dood.  Ze kan er ook niets aan doen dat ze de zon is. Ze is gewoon.
Jij en ik zijn als de zon, en hierin zijn we één. En daarvoor hoeven we net als zij, niets te doen.
Vanzelf stralen we ons licht, we kunnen niet anders, omdat dat is wie we zijn. En dat noemen we dan de Verlichting…

Dit woord wordt vaak uit zijn verband getrokken. We
zoeken naar verlichting en we zijn het allemaal. We waren alleen vergeten dat we hier in een
kostuum rondliepen, en in een rol waren beland. Eenmaal die rol ontmaskerd, het kostuum
uitgetrokken, herinneren we dát wat we altijd al waren.
 
Verlichting is gewoon zijn wie we zijn. Jij en ik….. in eenheid verbonden.

Met liefde, 

Marieke

MEDITATIE EN SATSANG-

BIJEENKOMST MET MARIEKE
16 mei 2020 “KERKJE VAN HOOGELANDE” Zeeland

Marieke De Helende Reis in de praktijk
Van harte welkom voor deze speciale en liefdevolle bijeenkomst, op een bijzondere plek, in verbinding met de energie van Maria Magdalena.

Maria Magdalena bracht het op, om iedere onbewuste mens de weg te wijzen naar Liefde. Ze nam hun pijn op in het Hart van de Godin, in haar eigen Liefdesveld. In plaats van hun eigen leegte, vijandigheid en afwezigheid van Liefde, zagen mensen in haar ogen hun eigen Goddelijkheid gespiegeld. Door haar ogen konden zij de waarheid zien over zichzelf. Hoe groots en hoe helend is dat…

Tijdens deze middag zal haar aanwezigheid voelbaar aanwezig zijn, en zul je aangeraakt worden door datgene wat er gesproken wil worden.  Alles wordt uit hart en ziel geleid en er zal vanzelf ontstaan wat er wil zijn… Je zult gevoed worden door de energie van puur liefde.

Waar je heengaat, word je al verwacht. Je bent zo welkom en ik kijk ernaar uit met jou hier samen te zijn.

Met liefde,
Marieke

Datum: Zaterdag 16 mei 2020
Tijd :14:00-16:30  Vanaf 13:30 staan de kapeldeuren open en staat de thee klaar.

Locatie: KERKJE VAN HOOGELANDE, Meinersweg 1, 4364 SE Grijpskerke, Zeeland

Bijdrage: 30 euro

Reserveer je plek via  manamarieke@gmail.com  ( Er zijn beperkte plekken!)

Dit idyllische kerkje heeft voor mij een speciale betekenis, want dit kerkje was in bezit van meneer Hoegen-van Hoogelande, welke de eigenaar was van de boerderij in Rilland in Zeeland, waar ik als kleine Marieke ben opgegroeid en waar mijn hele jeugd ligt en waar hij regelmatig op bezoek kwam. Dus de link naar mijn verleden ligt hier, zo bijzonder weer. De familie Hoegen ligt dan ook begraven hier bij dit kerkje. Voor mij is het extra speciaal deze bijeenkomst hier te houden. En eindelijk durf ik mijn eigen foto er hier nu vol bij te zetten. Alsof alles hier samenkomt. Van de kleine Marieke die een hele weg aflegde, en nu aankomt in zichzelf als zichzelf.

“KERKJE VAN HOOGELANDE ,EEN SCHILDERACHTIG PLEKJE OP WALCHEREN”
                                                          door Cornelie J. de Waal rond 1900

“Er zijn op Walcheren weinig zulke romantische plekjes, waar de fantasie, ontembaar ros, zoo lichtelijk op hol gaat. ’t Ligt er bekoorlijk, die brok ruïne tusschen blonde korenvelden en frissche weilanden en het oog dwaalt langs de fijn lichte tinten van het lieflijk Walcheren, aan de eene zijde de hooggetopte duinen bij Valkenisse waarboven de zon stralenkransen tintelt op ’t helwit zand, aan de andere zijde in de verte de stad Middelburg met z’n drie torens: de goedig ronde Koepelkerk, de Lange Jan met somber gemaakte dof grauwe spits, de kleinere gotische stadhuistoren. Wanneer ge bij Zomerdag den Hoogelandschen weg afkomt staat de ruïne daar voor U, scherp afgeteekend tegen de blauwe lucht, statig hooggelegen als beschermend het kerkhof er omheen; een oude kerkhofmuur aan de eene zijde, knotwilgen en elzenhout aan de andere, omringen de hoogte die ons aan de Groningse wierden herinnert. Drie buigende notenbomen geven hun schaduw tusschen de elzen, en als wij het hek doorgaan, waarboven in het voorjaar mei en vlier hun witte bloemenvaan uitsteken, verreist voor ons het geraamte der kerk. Wij bewonderen den vorm der kapel, nog zoo duidelijk waarneembaar, de fraaie lijnen der poort, waarin de schaduw zich bekoorlijk legert, de geweldige muren, meer dan een meter dik, het koor waarin drie openingen de vroegere boogvensters aanduiden, het gansche bouwwerk, waar in de muren de zwaluw zich nestelt en de broze winde steun zoekt, waar de bijtjes om ons heen zoemen en weldra het droomen van oude tijden ons geheel in beslag neemt.”

SOULRETREAT, JOY AND FREEDOM KUUROORD DE SCHOUW, ZEELAND

vrijdag 22 januari vanaf 18:00 uur t/m zondag 24 januari 2021

als een vogel in de wind

Zie jeZelf, als een vogel in de wind, als een kind dat eeuwig zingt en altijd vrij kan zijn….EEN UITNODIGING TOT VRIJHEID, JE BENT ZO WELKOM.

Welkom in het vuur van jouw levensenergie. Het vuur wat jou nooit zal verbranden. Het zal alleen verbranden wat je niet bent. Het maakt jou VRIJ om te zijn wie je bent.

Wie jij bent is tijdloos en vormloos. Je ware zelf, je ziel IS. In het oog van de orkaan is het stil en BEN jij. De bron van liefde, vrede en joy.  Je onsterfelijke zelf, die je was voor je incarneerde hier op aarde in een lichaam, en die er zal zijn nadat je je lichaam verlaat. De tijd die je hier op aarde bent, je ziel belichamen, is als de hemel op aarde brengen. Dan is alles één. Dan ontstijgen we de duale wereld. Jezelf herkennen als puur bewustzijn.  Als één met de bron. Jouw ware Zelf is perfect, compleet en onveranderlijk. Als de zon die alleen maar kan stralen. Dat ben jij, altijd en eeuwig. Wanneer alles wat je niet bent mag oplossen, dan wordt de mind stil. Dan is er alleen maar jij die bent wie je bent. Dit zul je ervaren tijdens deze SoulRetreat.

Tijdens deze Retreat zal alles geleid worden vanuit de Bron. Vanuit het niets is er alles en krijgt alles vorm. Doordat de persoonlijkheid, de mind, er zich niet mee bemoeit, is er de hogere leiding die ons de weg wijst naar huis. Thuiskomen in wie we altijd al waren. Dan ervaar je alleen maar hier en nu, en leef je ten volle in het moment.

Ik ben er, laat me met zoveel liefde en overgave leiden, in samenwerking met een heel team aan helpers uit het licht, zodat er zal ontstaan wat er mag ontstaan. Moeiteloos en vanzelf.

Er zullen tijdens deze Retreat kristalbedden beschikbaar zijn waar je onbeperkt gebruik van kunt maken en alle faciliteiten die dit prachtige kuuroord ons bied zijn het hele weekend tot jouw beschikking.

Verder voelt het geheel open, en zul je zeker ontvangen waarvoor je komt. Je word met zoveel liefde Thuis verwacht.

kuuroord de Schouw

Kuuroord de Schouw is een helende plek op zich.  De inrichting van Schouw is met zoveel liefdevolle aandacht gecreëerd, met lemen muren, vele kristallen en natuurlijke elementen, er hangt een zalige rustgevende sfeer.  Met de kapel als serene groepsruimte, vele stijlvolle slaapkamers, mooie tuin en buiten zwembad, verwarmd energetisch Bronbad, Sauna, Infrarood, een relax-  en eetkamerruimte met zachte plofbanken, fijne zitjes en open haard, een winkel met spirituele hebbedingetjes en natuurvoeding, diverse massagecabines en zonnebank is het een weldaad hier te zijn.

Kuuroord de Schouw is een helende plek op zich

Datum: vrijdag 22 januari vanaf 18:00 uur t/m zondag 24 januari 2021

Locatie: Kuuroord de Schouw, Donkere weg 1, Noordgouwe, Zeeland.

Totaalprijs inclusief ALLES (slapen, eten, drinken, gebruik van alle faciliteiten van het kuuroord, onbeperkt gebruik van de kristalbedden en alle sessies):  495.- euro p.p.

Note: Er zijn beperkte plekken dus reserveer tijdig als je voelt dat je hierbij wilt zijn. De ervaring is dat het snel volgeboekt is.
Voor info en reserveren,  mail  manamarieke@gmail.com

NOTE:

De school voor Mana te Roosendaal maart 2020 is VOL geboekt.
De Retreat-reis naar de Azoren september 2020 is VOL geboekt.

Voor de Maria Magdalena Retreat in kuuroord de Schouw op vrijdag 18 september vanaf 18.00 uur t/m zondag 20 september 2020 zijn 2 plekken vrijgekomen! 

De Retreat-reis februari 2021 naar de prachtige indianeneilanden SAN BLAS is bijna vol…er zijn op dit moment nog 3 plekken vrij!