School voor lichtwerkers interview

Interview in de krant, juni 2013

Nieuw in Nederland en gevestigd in Middelburg, School voor Lichtwerkers

Marieke Meulenberg uit Vlissingen, bekend door haar boek ‘de Helende Reis in de Praktijk’, is  ‘de School voor Lichtwerkers’ opgestart.  Steeds meer Zeeuwen  ervaren zichzelf als fijngevoelig of hoogsensitief , alleen weten ze niet hiermee om te gaan.  De eerste lichting bij ‘School voor Lichtwerkers’ zijn hierin begeleidt en ronden hun basistraject  ‘Lichter leven’  juni  2013 af. 

“Het mooiste wat je kunt zijn is jezelf”, zegt Marieke enthousiast.

Naast mijn werk als therapeut, en begeleidster van energetisch en emotioneel  groepswerk voelde het als een innerlijke roep ‘de School voor Lichtwerkers’ op te starten en te gaan begeleiden.  Steeds meer mensen ervaren zichzelf als fijngevoelig of hoog sensitief. Dit kan wanneer je hier niet mee weet om te gaan knap lastig zijn. Hier ben ik zelf jarenlang mee aan het worstelen geweest. Geboren als oudste dochter in een boerengezin te Rilland-Bath hebben mijn ouders  geweldig hun best gedaan mij een perfecte opvoeding te geven, vanuit hoe zij het zelf van hun ouders hadden geleerd. Helaas en vanzelfsprekend voor die tijd, was hier geen ruimte, begrip en kennis voor de hoog sensitieve kant in mezelf. Dit heeft me op een pad gebracht van overleven. Niemand begreep wat er nu werkelijk aan de hand was. Ook ik zelf niet. Ik heb een hele lange en zware weg moeten volgen totdat ik werkelijk mezelf kon zijn. Gelukkig ken ik nu de korte weg en kan ik mensen die zich in mijn verhaal herkennen, de juiste  begeleiding geven.

De School voor Lichtwerkers richt  zich erop om bij de deelnemers van hun kwetsbaarheid en gevoeligheid  hun kracht te maken!  Er wordt intuïtief gekeken wat je op dat moment nodig hebt. Dat je thuis komt bij jezelf, met alle kwaliteiten die bij jou horen. We helpen je herinneren en reiken je de tools aan om ‘lichter te leven!’ Hierdoor kun je in drie maanden tijd terug keren naar de echte JIJ die je mogelijk ergens onderweg op je levenspad was kwijtgeraakt!

Hoe herken je dat je een lichtwerker bent? Wanneer je jezelf herkent in enkele van onderstaande eigenschappen.

 • Je voelt je van jongs af aan “anders” en vaak ook buitengesloten, eenzaam en onbegrepen.
 • Je voelt een sterke drang die niet genegeerd kan worden om je innerlijk te ontwikkelen.
 • Je bent zachtmoedig, gevoelig en invoelend (hoog sensitief) en hebt moeite met omgaan met agressie en het opkomen voor jezelf.
 • Je pikt makkelijk emoties van anderen op.
 • Je voelt je geroepen om anderen te helpen, drang tot hulpverlening is duidelijk aanwezig.
 • Je hebt mogelijk veel meegemaakt in je leven.
 • Je geeft veel aan anderen en bent geneigd jezelf te vergeten.
 • Een gevoel van haast hebben om je missie te vervullen, ook al weet je niet wat deze precies is of hoe je dit kunt doen.
 • Je hebt onverklaarbare ervaringen gehad, zoals voorspellende dromen of helderziende waarnemingen.
 • Je kunt je een vreemde voelen in de aardse werkelijkheid.
 • Vaak kun je binnen bestaande organisaties en banen je draai niet vinden. Lichtwerkers hebben van nature een antiautoritair temperament. Je verzet je tegen waarden of regels die gebaseerd zijn op macht of hiërarchie. Deze antiautoritaire trek is sterk aanwezig, ook al ben je nog zo bescheiden.
 • Je hebt het gevoel dat je meer kunt dat je nu doet, en niet je volledig potentieel benut.

Dan zul je je thuis voelen om samen te groeien bij de School voor Lichtwerkers!

Weet dat je wanneer je je aangetrokken voelt om ‘de School voor Lichtwerkers’ te gaan volgen, dit een roep is van binnenuit die misschien niet te verklaren is! Je hoeft er niet je beroep van te maken om de ‘ School voor Lichtwerkers’ te volgen. Je doet dit voor JEZELF! En als je zelf veranderd, veranderd de wereld om je heen vanzelf met je mee!

Marieke Meulenberg: manamarieke@gmail.com