Reacties op het boek De Helende Reis in de Praktijk

Droom kwam uit voor schrijfster uit Vlissingen

Marieke Meulenberg en Brandon Bays in Amsterdam

De Vlissingse Marieke Meulenberg, auteur van het boek ‘De Helende Reis in de Praktijk’ overhandigde 27 oktober 2009 in Amsterdam haar boek aan Brandon Bays. Zij is de Amerikaanse bestseller auteur en grondlegster van de methodiek the Journey.
FOTO: MARIEKE Meulenberg

Boerendochter presenteert boek in bieb

Gepubliceerd  op 9 juli 2009

Afgelopen zaterdag had onze bibliotheek een primeur. Het boek ‘De Helende Reis in de praktijk’ werd in Vlissingen voor het eerst gepresenteerd aan het publiek. Marieke Shvarts heeft in recordtijd een boek geschreven en uit laten geven. De Vlissingse koos er volgens eigen zeggen bewust voor om haar boek in Zeeland te presenteren: ‘Ik had ook aanbiedingen van hele chique tenten in Amsterdam, maar ik ben én blijf gewoon een boerendochter uit Zeeland’.

De Helende Reis Marieke heeft in Vlissingen een praktijk in Vlissingen. Hier biedt zij sessies aan volgens de Helende Reis methode, die ontwikkeld is door de Amerikaanse Brandon Bays. Deze methode is erop gericht om innerlijke conflicten op te lossen. Haar boeken zijn enorm populair, ook in Nederland. Alle exemplaren in onze bieb zijn op moment van schrijven dan ook uitgeleend. Natuurlijk is er ook de nodige kritiek.

In november 2008 kwam de Vlissingse op het idee om de verhalen van de ‘helende sessies’ uit haar praktijk te delen met anderen via een boek. Nog geen half jaar later ligt het eerste exemplaar in de boekhandel. Een uitzonderlijk snel proces aangezien dit normaalgesproken jaren kan duren.

Toeval of toch…?

Dat Mariekes boek binnen zes maanden kant en klaar in de boekhandel ligt is wonderbaarlijk te noemen. Marieke noemt het zelf dan ook geen toeval maar ‘het moest blijkbaar zo gaan’. In haar boekpresentatie vertelt ze hoe het geheel tot stand kwam: ‘Na elke sessie in de praktijk maak ik handgeschreven aantekeningen, voor onszelf maar ook voor de cursist. Ik voelde dat ik hier iets mee moest doen. Ik besloot de uitgever van Brandon Bays te bellen, die me in eerste instantie niet veel hoop gaf. Maar niets bleek minder waar: binnen twee uur werd ik teruggebeld door een enthousiaste uitgever. Ze waren net naar zo’n boek op zoek!’

Flinke deadline

Drie weken na haar telefoontje werd het contract getekend. Toen kwam er bij de spirituele Vlissingse toch ook wel wat stress los, want er werd een flinke deadline gesteld! Binnen drie maanden moest het boek af zijn. Alle handgeschreven papiertjes moesten worden gedigitaliseerd. En de verslagen moesten omgevormd worden vanuit de jij-vorm naar de ik-vorm, en niet onbelangrijk: er moest een inleiding komen! Veel tijd was er dus niet, maar gelukkig bood een gebedje uitkomst en kreeg Shvarts plotseling een unieke mogelijkheid via haar werkgever om alles op tijd af te maken.

Op 18 juli vertelt Marieke meer over deze wonderlijke totstandkoming van haar boek. Ook vertelt ze over haar persoonlijk leven en leest ze een hoofdstuk voor uit haar boek. Tot slot is het mogelijk om het boek te kopen en het te laten signeren.

Hallo Marieke en David,
Via deze weg wil ik Marieke graag bedanken voor haar mooie boek  “de helende reis in de praktijk”. Ik voelde veel herkenning. Na jaren te twijfelen waren de borrellende gevoelens in mijn buik bij het lezen van je boek reden om nu toch eindelijk een helende reis te doen. De reis heb ik ondergaan bij Annemarie Postma  in Castricum. Wat een bijzondere ervaring!! En ja, twee weken later zat ik 3 dagen in Leiden. Heel bijzonder, warm, open, moeilijk om onder woorden te brengen…,wat een bijzondere is vrouw Brandon. Een ervaring van een zijn met al die bijzondere mensen bij elkaar.De derde dag hoorde ik dat jij (jullie0 er ook was geweest. Jammer ik had je graag even persoonlijk willen bedanken voor het ingang zetten van mijn volgende stappen in mijn eigen proces.
Met liefdevolle groet, Ellen

Lieve Marieke,
Want wat is het boek goed geworden, ik wil je echt bedanken dat je dit allemaal hebt uitgewerkt! Mooie verhalen en je schrijft zo mooi en liefdevol!
Ik heb er nog weer wat van opgestoken hoe jij soepel wisselt en zo zacht en vol liefde ingaat op alles wat er maar speelt. De lezer krijgt een goede indruk van hoe een reis kan verlopen en ook kan werken voor de cliënten.
Je geeft zulke mooie voorbeelden van hoe het ook kan!
Het zou een verplicht studieboek moeten worden voor de Journey therapeuten in opleiding!
Beter reclame materiaal kunnen we ons niet wensen, dus Marieke, een welgemeend Namasté!   Alle goeds voor jou en ook voor David, jullie praktijk zal volstromen!  
Heel veel liefs uit Utrecht
Elmer

Hoi Marieke,
Heb gisteren je boek gekocht en ben meteen aan het lezen geslagen….
Het voelt of ik zelf mee wordt genomen bij iedere reis…het maakt veel los.
De verhalen zijn zo zuiver….je proeft het licht en de waarheid doorschijnen…
Ik ervaar het voor mezelf als een cadeautje en wil je bij deze een grote pluim geven voor dit prachtige resultaat.
Het licht gaat de wereld rond…is niet meer te stoppen.
Goeie reis!!
liefdevolle groet,
Geraldine


3 oktober 2009, Terneuzen

Ontroerende verhalen over de zoektocht naar jezelf Het boek bevat mooie en ontroerende verhalen van mensen die durven te kijken naar wie ze in essentie werkelijk zijn en hierdoor de blokkades in zichzelf kunnen opheffen. Het maken van een helende reis is een aanrader voor iedereen die begripvol, liefdevol en blijer in het leven wil staan.
Recensie van Ria

30 september 2009

In juli heeft Marieke (Shvarts) Meulenberg in de bibliotheek Vlissingen haar boek “De helende Reis in de praktijk” gepresenteerd; een hartverwarmend boek met mooie zachte illustraties. Het verhaal dat Marieke over zichzelf verteld leest “als een trein”. De “reisverslagen” kwamen bij mij het beste tot hun recht door er af en toe een paar te lezen en er echt de tijd voor te nemen. Het is een boek dat over mensen zoals jij en ik gaat die op een gegeven moment de keuze maken, onder liefdevolle en deskundige begeleiding, wat dieper in zichzelf te duiken. De verhalen van verschillende mensen geven een goede indruk van wat een “Helende Reis”inhoud. Wat zij tijdens de reis in zichzelf tegenkomen is soms heel herkenbaar. Duidelijk komt naar voren wat voor gunstige wending het aan hun leven heeft gegeven. Leuk dat er ook een paar verslagen van kinderen in staan! Een boek over openheid, moed en liefde met een mooie vormgeving en prettige indeling .
dizzie.nl
Petra Selis


april 2012, Sas van Gent