Nieuwsbrief december 2017 Een warme omhelzing voor het nieuwe jaar voor jou

Een warme omhelzing voor het nieuwe jaar voor jou, met een lied wat me steeds weer raakt.

 

As I fall , into this embrace… Laten we elkaar omhelzen, ons zelf omhelzen, in liefde en dankbaarheid naar alles wat is.  Wees trots op jezelf, hou van jezelf, er is er maar één zoals JIJ!

Er is heel veel wat ik zou kunnen schrijven na de laatste groepsreis naar Brazilië, maar heb besloten dat dit in een boek komt. Ik zou niet weten waar te beginnen als ik dit in een nieuwsbrief zou zetten. Het was een hele intense reis waar ontzettend veel is gebeurt, persoonlijk, maar ook collectief. Met een prachtige groep mensen waar ieder zijn/haar unieke aandeel had in het geheel. Diep respect en zoveel dankbaarheid naar ieder. De boodschap voor deze reis was.. Niets zal gaan zoals verwacht… Dat bleek in alle opzichten zo te zijn.  De laatste dag daar samen met Stephan nog onverwacht een gesprek gehad met John of God.  Wat ik vooral nog meer heb mogen leren is dat echt alle kracht in jezelf zit, en dat je de God in jezelf erkent. Gaan staan voor wie je werkelijk bent. Jouw eigen hart durft te volgen, trouw blijven aan jezelf. Door deze reis kijk ik weer met andere ogen naar de wereld en naar mezelf. Het heeft me ook geleerd nog meer vanuit ieders visie te kijken, waar iedereen vanuit zijn of haar bewustzijnslaag reageert.  En dat dat ook echt niet anders kan.

Te zien dat ieder vanuit wat ie daaruit kan, handelt. Dat kan niet anders dan zo. Ieder is waar die is op zijn pad en dat is perfect. Zo is alles perfect georkestreerd in het grote geheel , waar we allen één zijn. Ieder zijn unieke aandeel in het grote geweven tapijt van eenheid. Zo krijg je van de ander op je pad precies datgene aangereikt wat je verder helpt en vice versa. Soms zijn  dit geweldige ervaringen en soms heel pijnlijk. Maar alle even waardevol.. En als je dit echt zo kunt zien en voelen dan kom je in de energie van onvoorwaardelijke liefde.

Dankbaar … ja er is zoveel om dankbaar voor te zijn…

Ik ben heel dankbaar naar álle mooie mensen op mijn pad, ook voor diegenen die het me niet makkelijk maakten maar waardoor ik juist nog dieper mocht zien en voelen wie ik werkelijk ben.

En het is niet altijd makkelijk, het pad wat we gaan..

Voor mij de tijd een boek dicht te slaan, bepaalde samenwerkingen die GOUD waren,  los te koppelen en me helemaal te richten op mezelf. Het is een stukje afscheid nemen hierin en een hele hoop traantjes. De tijd is rijp nog dieper in mezelf te zakken en helemaal op lijn te komen met mijn eigen trilling vanuit de oorsprong,  En daarvoor voelt het dat ik nu mijn pad alleen verder moet gaan..Dit kan alleen in volle overgave zonder hulpbronnen of zonder me nog ergens of aan iemand vast te kunnen houden. Dat vraagt om veel alleen zijn, stilte , rust, zodat datgene wat wil gebeuren kan plaatsvinden in mezelf.
Het voelt bijna als een stukje doodgaan en opnieuw geboren worden.

Dat wat er aan activiteiten komen, zal hier in Vlissingen gebeuren, op een prachtige plek die ik met hart en ziel aan het creëren ben.  In m’n eigen centrum aan zee, de ‘Lighthouse’.

Op deze plek zijn een aantal vortexen (spiraalvormige energie) geplaatst, wat je kunt zien als portals (verbindingskanaal) tussen hemel en aarde.  Dit zorgt voor doorstroming, transformatie, zowel voor de aardse als hemelse energie. Waardoor je juist beter kunt verbinden met beide, in balans. Hier zijn ze vooral gericht op heling, op verbinding, waardoor je nog meer in harmonie komt met jezelf.. Ik weet verder ook niet precies wat het inhoud, dan wel dat deze portals geplaatste zijn tijdens bepaalde hele diepgaande processen in de groepsruimte en ook in de tuin. Dat was een heel intens gebeuren. De plek wordt er dus ook voor klaargemaakt net als ik zelf.

Ik heb JA uitgeroepen onder de waterval in Brazilie, JA..IK ben er klaar voor… Al wist ik niet waar dan voor.. het was gewoon een heel sterk gevoel. EN diezelfde reis ontving ik een inwijding bij deze waterval die totaal anders ging dan ik me voorgesteld had, maar wat er voor zorgde dat er een immense kracht door me heen stroomde die ik eerder nooit zo ervaren had. Ik heb dingen uitgeschreeuwd waarvan ik later niet meer wist wat, maar wat ik terug hoorde van de vrouwen uit de groep die hierbij waren, was dat het pure liefde en waarheid was wat ik uitgeschreeuwd heb. Zelfs in het engels. Bizar.

Maar die kracht, die force, die is weer geactiveerd in mezelf. En vanuit die kracht ga ik nieuwe dingen neerzetten.  De boodschap die ik hierover ontving was ‘Nu ga je pas echt beginnen’. En dit is een pad van alleen. Daar heb ik me een tijd tegen verzet, tegen dat alléén, maar nu is er overgave.  Dit hoort bij mijn pad..Het voelt ook heel kwetsbaar tegelijk.

Ik ga er voor. Ik zeg Ja. Niet wetende wat er gaat komen. Overgave en vertrouwen.

Ik vroeg om kracht
en ik kreeg moeilijkheden,
om me sterk te maken.
Ik vroeg om wijsheid
en ik kreeg problemen,
om op te lossen.
Ik vroeg om moed
en ik kreeg gevaar,
om te overwinnen.
Ik vroeg om steun
en ik kreeg kansen.

Ik kreeg niets waar ik om vroeg…
Ik kreeg alles wat ik nodig had.

En daar dan toch dankbaar voor kunnen zijn, terwijl je soms dan wil roepen hoe stom het allemaal is, en je afvraagt waarom de dingen soms zo moeilijk gaan , en waarom het jou allemaal overkomt… Dat  dit  soms zo voelt is zo begrijpelijk!

Toch krijg je alles wat nodig hebt, en…. dat is vanuit liefde…

Het leven reikt je alles aan om thuis te komen in jezelf.  Om in balans te zijn met jezelf. Om van  jezelf te houden en  je te herinneren wie jij werkelijk bent. Om in vertrouwen en overgave te zijn en werkelijk van het leven te genieten.

Wat heel belangrijk is, juist in hele intense en moeilijke stukken, dat de emoties mogen blijven stromen.

E-MOTIONS…energie in beweging… als het maar mag blijven bewegen, blijven stromen. Dus heb geen oordeel op emoties, wat voor emotie ook. Wanneer zij er mogen zijn houd dat je lichaam en geest gezond. Lang leve de emoties.

Ook ben ik superdankbaar voor een ontzettend mooi laatste Schouw weekend, waar zoveel dappere mensen zich openden voor zulke diepe stukken in  zichzelf, waardoor hun pure lichtkracht weer mocht stromen.

Reacties:
Er zijn niet genoeg woorden (in alle talen van de wereld ) om jou en andere mensen die mee hebben gewerkt te bedanken.

Ik ben zeeeeeeer dankbaar voor alles wat ik mogen ontvangen en los mogen laten de voorbije weekend.
Ik zal eeuwig dankbaar zijn dat dit mogelijk is gemaakt voor mij.

Ik heb vandaag de hele een glimlach op mijn gezicht gehad die diep uit mijn hart komt en dat heb ik al jaren niet heb gehad !

Ik heb zelf een kracht van mezelf ontdekt die ik nooit eerder gevoeld had.

Als ik aan het weekend terug denk.....dankbaar en verwonderd....over wat er allemaal zo aan
het LICHT kwam. Het LICHT dat Ik Ben....
Ook zo mooi dat jij dit allemaal hebt gerealiseerd met hulp van alle lieve mensen om je heen en
natuurlijk .....alle hulp van de Spirits om ons heen.

Dit was het mooiste weekend wat ik ooit heb mee gemaakt.

Ik heb genoten van de lieve aandacht die ik kreeg, de onverdeelde liefde naar elkaar. Het was een super weekend, vol met liefde en wonderlijke dingen..

Lees ook de reactie van Londa als voorbeeld waardoor Portals en Vortexen worden geplaatst door ons als mens heen, zij hier als instrument voor het grote geheel met als geschenk dat er immense stromen van liefde door haar eigen systeem heen stromen..

'Aan dit weekend gaat een lage periode vooraf met een heleboel kleine puzzelstukjes... Langzaam worden de dingen helderder en begin ik op mezelf te vertrouwen. De liefdevolle en uitnodigende sfeer moedigen mij aan om me volledig open te stellen. En dan gebeuren er mooie dingen. Tijdens de ademhalingssessie/meditatie in de avond was mijn plaats in het midden van de zaal.(doorgegeven in de Manasessie)

Naarmate de sessie voorderde voelde ik een enorm licht uit mijn handen komen. Mijn handen gingen helemaal omhoog om zo een soort koepel van licht over de hele groep te plaatsen. Het voelde enorm intens, mooi en krachtig tegelijk. Het verbond ook iedereen met elkaar. Blijven liggen was eigenlijk geen optie meer dus ging ik zitten, ik wilde iedereen in de zaal bereiken. Het licht werd nog krachtiger. Mijn lichaam schokte behoorlijk van alle energie die erdoorheen ging maar het was zo’n mooie ervaring dat het totaal niet eng was. Tranen liepen over mijn gezicht van gemengde gevoelens. Dankbaarheid, liefde, kracht enz.
Later heb ik nog even naar mijn handen gekeken of er geen gat in zat, zo heftig voelde het aan. Wat een mooi ervaring.

Een dag later bij het badritueel mocht ik plaats nemen om de deelnemers te begeleiden, geen idee wat ik moest doen maar dat werd al snel duidelijk. Bij iedere deelnemer die in het bad kwam en begeleid door Marieke in hun eigen kracht gingen staan gebeurde er het volgende.  Iedere keer gingen mijn handen omhoog uit het water en begonnen dan te stralen om vervolgens spiralen, cirkels te gaan draaien van laag naar hoog. Naar mate de begeleidende persoon meer in zijn kracht ging staan gingen mijn handen de cirkels van energie hoger om vervolgens in het midden tot rust te komen, wanneer iemand weer in zijn eigen kracht ging staan. Daarna maakte mijn handen (maar dan in een gevende vorm) cirkels van dankbaarheid met een zachte warme roze energie naar alle begeleiders in het bad. Bij sommige deelnemers bleven mijn handen stil en ging alleen mijn rechter hand kleinere cirkels maken en kwam er alleen energie uit mijn middelste vinger. Voor mij betekende dit dat de persoon vast zat, hierop raakte ik alleen met deze ene vinger het hartchakra kort aan en vervolgens ging het proces weer verder zoals bij alle andere. (Via de massage van Henny begrepen dat deze energie via de vinger een zeer fijne energie is die door gaatjes en kieren heengaat om zo daar achter “de muur”de energieën los te maken). Wat een bijzondere ervaringen en wat ben ik dankbaar dat ik dit mocht ervaren en doen.'

OVER LICHTKINDEREN …Wat me verder steeds vaker opvalt in Mana sessies die ik geef, is dat ik regelmatig contact mag maken via de ouders met hun kinderen, zodat ook jongere kinderen en zelfs ongeboren of geboren baby’s een stem krijgen in wat ze werkelijk te zeggen hebben. Vanuit hun ziel, waar zoveel wijsheid zit en wij van hen kunnen leren, de lichtkinderen van deze tijd. Zij verdienen zo de aandacht. Vaak worden zij gezien als probleem kinderen en worden zij gelabeld als vanalles en nog wat. Zij willen ons hiermee wat vertellen. Zij spiegelen vaak een stuk van de ouders en mensen om hen heen. Zij zijn de pioniers van de nieuwe wereld en wat ze nodig hebben is serieus genomen te worden en dat er Echt naar ze geluisterd wordt. EN dat de ouders hierin bereid zijn naar zichzelf te kijken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen stukken die juist door deze prachtige kinderen in hun bewustzijn word gebracht. Dat is het geschenk wat zij ons brengen. Helaas worden ze hier nog te vaak verkeerd op beoordeeld als kinderen waar iets ‘mis’ mee zou zijn. Wat we als ouders het meest kunnen doen is er voor te zorgen dat we thuis zijn in ons zelf. En dat kan alleen als men bereid is echt naar zichzelf te kijken als ouders. Dit stukje kan ik schrijven door Mana sessies met bereidwillige dappere ouders van prachtige Lichtkinderen die hun stem lieten horen tijdens Mana zonder dat ze er fysiek bij waren. Ze lieten zich horen in de Mana met de ouders of 1 van de ouders. Het is een eer te mogen werken met deze mooie zielen die hier met een hoger doel zijn.

Welkom voor onderstaande activiteiten en welkom het komende jaar OOK voor alle individuele sessies die ik geef. in mijn praktijk.

Soulhealing 6 januari

Hier zijn de laatste plekken beschikbaar..

Om aan te melden.. 

GENIET-avond in de Lighthouse
Vrijdag 12 januari,  19.30-22.30 uur

Deze avond wordt er een prachtige spirituele film getoond, genaamd :  “the Shack” die je echt zal raken. Een geniet avond met  heerlijke Tulsithee en lekkers.

Een relax avond, je kunt lekker liggen, ontspannen in een fijn samenzijn met elkaar. Na de film de kans na te praten over wat het in je heeft aangeraakt met de nodige aandacht hiervoor.

Bijdrage: €15

Ademmeditatie

19 januari 19.30-22.00

Begeleid door Marieke
Ademmeditatie, ofwel Quantum Light Breath-meditatie

Dit is een ademhalingsmeditatie op muziek, die een intensieve reiniging van lichaam en geest geeft. Deze meditatie is ontwikkeld door Jeru Kabbal. Je ademt snel, diep en met aandacht waardoor oude emoties, patronen en overtuigingen loskomen. Deze meditatie is diep proceswerk onder begeleiding van Marieke. Hier word ik ingezet als instrument en laat me leiden in wat ik bij ieder individueel mag doen tijdens deze meditatie.

Ademen is Leven. Ademen heeft een grote invloed op ons emotionele leven, ons bewustzijn, onze energiehuishouding, op de verbinding met anderen, met het leven. Hoe minder diep we ademen, hoe minder we voelen. Tijdens deze meditatie ligt de focus op krachtig inademen, waardoor je in verbinding komt met wat er echt gevoeld wil worden en vrij wil komen.

Deze intensieve ademmeditatie is een toegangspoort tot de emoties en gevoelens, de trauma’s en verwondingen, die in je lijf liggen opgeslagen, en die mogelijk al vanaf de geboorte of zelfs vorige levens bij je zijn. Tijdens deze meditatie kan er boosheid, verdriet, vreugde, pijn of angst naar boven komen. Door de aandacht op de ademhaling kun je deze oude emoties loslaten. Hierdoor ontstaat een gevoel van bevrijding en van intense vreugde, door de reconnectie met je ware zelf.   Een REBIRTHING.  Het leven stroomt weer door je heen! Doordat je zo diep opent door deze actieve meditatie wordt je ook toegankelijker voor de lichtwereld, waardoor er contact ervaren kan worden met overledenen en/of de goddelijke helpers om je heen. Een geschenk uit de hemel.

Aanmelden ivm beperkte plekken via manamarieke@gmail.com
Bijdrage : € 20
Locatie: de Lighthouse, Emmastraat 60, Vlissingen

Feeling-Intensive Retreat

2, 3 en 4 februari

Begeleid door Marieke

Deze Retreat is bedoelt voor diegenen die dieper willen voelen, ten volle het leven willen leven, leren echt genieten!

Uit je hoofd …. Naar je hart….

Het hoofd is een prachtig en krachtig instrument wat we dagelijks nodig hebben. Het hoofd kan ons ook een hoop (schijn)veiligheid bieden door alles onder controle te houden. Als hoofd en hart  niet meer in ballans is kan het een hoop kosten…

Als je als kind gekwetst bent geweest kun je gaandeweg meer in je hoofd gaan zitten en overtuigingen en mechanismen ontwikkelen die je belemmeren ten volle te leven.  Dit kan ook vanuit overdracht van familie karma ontstaan zonder dat je je hier bewust van bent.

Mogelijk kun je weinig herinneringen aan vroeger en begrijp je niet waar het allemaal vandaan komt. Ook in dit geval kun je tijdens deze Retreat zeker aan de slag met jezelf.

Herken je je o.a in..

Ik  houd controle, ik kan niet goed voelen, moeite met uiten over gevoelens, niet echt ten volle genieten,  ik kan niet echt verbinden met de ander  waardoor eenzaamheid ontstaat , Ik heb moeite met huilen,  Ik kan zomaar gek doen en spelen als een kind, schaamte,  het leven heel serieus nemen,  zwaarte,  niet echt gelukkig zijn, geblokkeerd gevoel.

Dit alles kan ook zorgen voor allerlei fysieke ongemakken. De levens energie kan niet goed doorstromen, waardoor er lichamelijke klachten kunnen ontstaan. Als er niet geluisterd word naar de roep van het lichaam, kunnen deze klachten verergeren. Het lichaam weet zoveel meer dan het hoofd. Hier ligt alles opgeslagen.

Wat tijdens deze Retreat ingezet wordt is als eerste Mana die je van mij zult ontvangen. Ik kan communiceren met je lichaam  en doorgeven wat het jou wil vertellen. Wat het echt nodig heeft. Welke emoties onderdrukt zijn geraakt. De Mana gaat precies aangeven wat er in de diepte is weggestopt waardoor je  hoofd jouw is gaan beschermen.  Dan gaan we aan de slag met  Lichaamswerk, zoals Body dearmouring , Ademwerk, familie opstelling, Innerlijk kind werk,  Kristalbed enz..  Ook zullen we gebruik maken van de energie van de ZEE die op loopafstand is.

Hierin laat ik me leiden in het moment. Alles gericht om dieper te verbinden met je hartsenergie, waardoor je je dieper verbonden zult voelen met jezelf en de wereld om je heen. Je zult gaan ervaren hoe fijn het is om dieper te voelen, je te verbinden met je lichaam,  om thuis te komen in jezelf.

Deze Retreat is inclusief heerlijk eten en drinken en 2 overnachtingen.
Wanneer je de roep voelt deel te nemen aan deze FEELING-Intensive Retreat betekent het dat jouw ziel klaar is voor een grote volgende stap op jouw reis.

Het weekend start vrijdag 2 februari 19.30 en eindigt zondag 4 februari  17.00 uur en vindt plaats in de Lighthouse, Emmastraat 60, Vlissingen.

Prijs € 495,-  per persoon, all inclusive
Voor vragen en aanmelden mail manamarieke@gmail.com

NIEUW

MANA INTENSIVE RETREAT 

16, 17 en 18 februari 2018. Dit weekend is vol, het volgende weekend zal zijn 13,14,15 april

Begeleid door Marieke

 

Deelname voor maximaal 8 personen.

In deze driedaagse Retreat ontvang je Mana en leer je Mana geven en word je herenigd met je oorsprongs energie.

 

.Je zult meerdere Mana’s ontvangen over verschillende thema’s. Dit is de basis van deze driedaagse.Hiervoor ga ik in samenwerking met jouw hogere zelf, in volle verbinding met de oorsprongs-energie, de bron. Hier vind samenwerking plaats met jouw helpers uit het licht. Ook kan er contact gemaakt worden met overledenen. Vanuit deze verbinding laat ik me verder volledig leiden door de energie van het moment .  Zijn met alles wat is.   Datgene waar jouw ziel klaar voor is zal zich openbaren. Dat zal de Mana duidelijk aangeven. Dit zal tevens de invulling voor jouw weekend bepalen. Je zult door dit weekend terug in je eigen unieke essentie-trilling komen, die door omstandigheden uit dit leven en vorige levens belast is geraakt.  Je zult jouw doel in dit leven hier op aarde herinneren. Thuiskomen in jezelf.

Deze Retreat is voor een beperkt aantal deelnemers en ieder zal intens begeleid worden door mezelf.

Ingezet kan worden o.a lichaamswerk, emotiewerk, ademmeditatie, body dearmouring,  het Kristalbed en de Bronstoel.  Het programma wordt volledig geleid door de Bronenergie wat deze Retreat juist uniek maakt.

Ook zullen we gebruik maken van de energie van de zee die op loopafstand is.

Deze Retreat is inclusief heerlijk eten en drinken en 2 overnachting.


Mana
is het doorgeven van Bron energie.  Mana is als manna, dat “brood uit de hemel”, voeding voor de ziel betekent in het oude testament. Mozes trok met het joodse volk door de woestijn en werd door god gevoed met manna  dat uit de hemel viel.  In het Polynesisch betekent Mana ‘Beyond belief’. In Hawaïi betekent Mana “Grote kracht” of “Almachtig” . Mana voelt als een bekend en heel vertrouwd deel van mijzelf.
De tijd is rijp is voor de taal van het licht…de taal die iedereen door Mana kan verstaan…
Tijdens een MANA sessie worden symbolische coderingen en energetische lichtfrequenties door middel van ‘de taal van het licht’ doorgegeven. Deze mag ik in begrijpelijke taal overbrengen zodat de ziels boodschap helder wordt.  Deze codes en lichtfrequenties ondersteunen het menselijk evolutie pad . Je innerlijk weten wordt helderder en hierdoor zal  er meer bewustzijn integreren. Je krijgt duidelijkheid in je levenstaak en wat je daar eventueel nog vandaan houdt. Blokkades verlagen de frequentie van je ziel en vertragen je pad. In deze roerige maar juist speciale periode waarin we nu leven hebben we de keus en mogelijkheid veel uit te zuiveren. Door de ‘nieuwe energie’ die nu op aarde is, heeft er al veel zuivering bij iedereen plaats kunnen vinden en tijdens de MANA sessie mogen de laatste hardnekkige blokkades ook aan het licht komen en daardoor transmuteren.
Mana werkt van binnen naar buiten. Jouw essentie, je ziel, ontvangt heling. Dit gaat doortrillen in het emotionele en fysieke lichaam, waarop deze gaan resoneren. Heling op alle niveaus vindt plaats.
Mijn werkwijze verschilt per persoon en sessie, alles draait om wederzijdse overgave en vertrouwen. Ik hou tijdens de sessie je handen vast, en vanaf dat moment gaat de energie stromen. Dit komt door in o.a woorden, gevoelens, beelden en emoties. Alles wat er door mij heen stroomt bevat pure Bron energie. Er worden soms vorige levens benoemd waar je jezelf zult herkennen in patronen of onderdrukte delen van jezelf die op dat moment vrij mogen komen. Mana zorgt voor bevrijding! Er zijn altijd ‘helpers uit het licht’ nauw betrokken bij de Mana sessies. Hierdoor is de onvoorwaardelijke liefde uit de Bron sterk voelbaar tijdens de sessies, wat een zeer helende werking heeft.  Mana is een bijzondere en unieke ervaring, rijke voeding voor je ziel. Regelmatig gebeurt het dat er tijdens de Mana doorgegeven wordt dat een proces op de Bronstoel plaats mag vinden om direct iets los te laten ofwel te transformeren. Ditzelfde geld voor het Kristalbed als aanvulling om iets wat in de sessie helder wordt gemaakt en waar het licht verder op mag stralen via de lichtbehandeling  door de Entities of Light van dit bijzondere instrument uit Brazilie, van de Casa Dom Ignacio 

Wanneer je de roep voelt deel te nemen aan deze MANA-Intensive Retreat betekent het dat jouw ziel klaar is voor een grote volgende stap op jouw reis.

Het weekend start vrijdag 16 februari 19.30 en eindigt zondag 18 februari  17.00 uur en vindt plaats in de Lighthouse, Emmastraat 60, Vlissingen

Prijs € 495,-  per persoon, all inclusive
Aanmelden via manamarieke@gmail.com

Ik wens jou met je dierbaren hele fijne dagen toe en een stralend begin van het nieuwe jaar.

Tot onze volgende ontmoeting,

Marieke

PS *Mocht je hulp willen bieden aan kluswerk in de Lighthouse, welkom!
Ook donaties zijn welkom om deze droom verder te realiseren.*

En laten we als mensen de dieren op onze planeet niet vergeten..Vandaar deze maand in het zonnetje…
LISELOT…

liselot

Wat een eer om hier in het zonnetje gezet te worden! Dankjewel Marieke en haar zus Jacobien! Ik grijp hier graag mijn kans om een stukje van mijn visei op honden zo duidelijk mogelijk uit te leggen.

Honden reageren op ons, of we dit nu willen of niet. Honden hebben een instinct. Dat mogen we niet ontkennen. Wanneer we dit wel doen kunnen honden hierop reageren met niet-harmonieus gedrag. De kern van gedragsproblemen komt vaak neer op een gebrek aan sturing, vertrouwen, inzichten/of respect. Dit komt omdat de hond zijn roedel kopieert/beïnvloedt/spiegelt, soms gekleurd door de hond zijn eigen eerdere ervaringen.

In plaats van een specifieke training toe te passen of de hond bijvoorbeeld commando’s aan te leren, help ik de hond en de baas harmonie te vinden in het dagelijks leven, met elkaar. Een gevoel van harmonie herkennen en een connectie durven aangaan, heeft als gevolg dat je een eenheid kan vormen met een dier. Als je deze gedachtegang verder volgt kom je onherroepelijk bij energie uit. Elk levend wezen straalt energie uit.
Wanneer je de communicatie met je hond tot een hoger niveau weet te tillen, kun je elkaars energie niet alleen heel goed aanvoelen, maar ook beïnvloeden.
Voor je een verbinding kan maken met een dier, moet je verbinding kunnen maken met jezelf. Balans en evenwicht zijn essentieel om beiden gelukkig te kunnen zijn in de relatie tussen een mens en een dier.
Niet alle honden vertrouwen blindelings op de mens. Waarom zouden ze? Als jij als mens de rust niet eens kan vinden in de mensenwereld, hoe kunnen we dit dan verwachten van een hond, als we hen niet (helpen) begrijpen?

Methoden om deze connectie/verbinding/eenheid te bereiken zijn er genoeg. Een zelfverzekerde Duitse herder met beschermingsdrang heeft een andere aanpak nodig dan een onzekere straathond die in overlevingsmodus zit, of een gefrustreerde jachthond die zijn energie alleen op jagen kan richten. Echter is het wel bij alle 3 de gevallen van belang om de hond in zijn kracht te zetten en hem te leren omgaan met zichzelf en de wereld waarin hij leeft. Als je het rustpunt van jezelf en je hond weet te vinden en te voelen, kun je hier in stressvolle situaties nuttig gebruik van maken om zo onevenwichtig gedrag te kunnen bijsturen.
Als mens kun je ontzettend wijze lessen krijgen van je hond.. we moeten alleen maar openstaan om te leren. Een connectie tussen mens en dier kan ik alleen maar toejuichen.

Als slot wens ik iedereen alvast een geweldig 2018 toe, vol verbinding, acceptatie, begrip en vertrouwen
Liselot van Aert.
0611703100
liselotvanaert@gmail.com
Huijbergen

 

Sorry, comments are closed for this post.